
Συνεχίζεται το «ράλι» αυξήσεων στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, καθώς πλέον το σουβλάκι ιαγγίζει τα 4 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ξεπερνάει.
Ενδεικτικά: Σουβλάκι στο Κουκάκι, 4 ευρώ, στο Παγκράτι, 4 ευρώ και 10 λεπτά στην Καλλιθέα, 4 ευρώ και 50 λεπτά. Ενώ στην Κρήτη και στη Μύκονο η τιμή ξεπερνά ακόμα και τα 6 ευρώ.
Γιατί όμως βλέπουμε το σουβλάκι, από εκεί που κόστιζε περίπου 2€ να έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα;
«Έχει διπλασιαστεί το κοστολόγιο στο ρεύμα και στο αέριο. Έχουν ανέβει και πάλι τα κρέατα. Το μόνο που έχει πέσει τώρα που μιλάμε είναι οι πατάτες, λίγα λεπτά».
Υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι τιμές σε πιο προσιτά επίπεδα;
«Να μπουν ή πλαφόν στις τιμές ή να ελέγχει συνέχεια το υπουργείο, γιατί έχουμε τόσες μεγάλες ανόδους».
Κάποτε το σουβλάκι αποτελούσε μία διέξοδο για όσους είχαν οικονομική στενότητα. Πλέον και το τυλιχτό αποτελεί προϊόν πολυτελείας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.