ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Στα ύψη οι τιμές του ελαιολάδου – «Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν θα είναι καλή» (βίντεο)

«Την αγορά την καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης»

Στα ύψη οι τιμές του ελαιολάδου – «Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν θα είναι καλή» (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας, Γιώργος Κόκκινος, μίλησε το πρωί της Κυριακής (3/3) σε τηλεοπτική εκπομπή για την τιμή του ελαιολάδου που εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες στο ελαιόλαδο. Υπάρχει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, που είναι χυμός ελιάς. Εκεί έχουμε διαφοροποιήσεις στην ποιότητα, οπότε δεν μιλάμε για την ίδια τιμή. Έχουμε ελαιόλαδο που είναι πάνω από 0,8 οξύτητα, οπότε γενικά υπάρχουν διαφορές», δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Πρέπει να δούμε γιατί έχει συμβεί όλο αυτό. Την αγορά την καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φαινόμενα κερδοσκοπείας.

Στην ουσία αυτό που συμβαίνει με το ελαιόλαδο είναι ότι επηρεάζεται από την κλιματική κρίση η παραγωγή και μάλιστα των χωρών της μεσογειακής λεκάνης και κυρίως της Ισπανίας.

Η Ισπανία που έχει δυναμική να φτάσει στο 1,8 εκατομμύριο τόνους πέρυσι παρήγαγε μόνο 800.000 τόνους και αυτό με δυσκολία», είπε και συμπλήρωσε πως και φέτος μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά με τη παραγωγή.

Βέβαια, κ.Κόκκινος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι τιμές δεν θα ανέβουν άλλο, καθώς αυτό θα ήταν μία κίνηση που θα κλόνιζε το σύστημα.

«Κι εμείς είχαμε χαμηλή παραγωγή και η Ιταλία είχε χαμηλή παραγωγή και η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Δεν νομίζω οι τιμές να είναι πιο πάνω, γιατί από εκεί και πέρα κλονίζεται όλο το σύστημα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.