ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.280 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,39%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.280 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε ο τελευταίος μήνας του έτους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης «σκαρφάλωσε» στις 1.280 μονάδες, διατηρώντας εν τέλει το θετικό πρόσημο και διαγράφοντας νωρίτερα τις οριακές απώλειες.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε σήμερα Παρασκευή κατά 0,39% στις 1.280,11 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 0,06% στις 3.114,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,29% στις 1.068,69 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,7%, ο FTSE 25 στο 1,46%, ενώ ο τραπεζικός υποαπέδωσε με κέρδη 0,64%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην πολυαναμενόμενη αξιολόγηση της Fitch με την αγορά να προεξοφλεί αναβάθμιση και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από τον συγκεκριμένο οίκο.

Mάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί από τη Fitch Ratings,, λαμβάνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από ένα δεύτερο μεγάλο οίκο αξιολόγησης, με τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα να μην είναι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα.

Η Société Générale προβλέπει ότι στη σημερινή επαναξιολόγηση της Fitch Ratings για την οικονομία της Ελλάδας, η χώρα θα αναβαθμιστεί σε κλίμακα σε BBB- από BB+, το οποίο είναι το χαμηλότερο ‘κατώφλι’ στην επενδυτική κλίμακα του οίκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, αιτία για την αισιοδοξία των επενδυτών είναι η πορεία του πληθωρισμού, μετά και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024. Για πρώτη φορά εξάλλου, οι traders κάνουν λόγο για μείωση επιτοκίων τον ερχόμενο Απρίλιο από την ΕΚΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.