ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ISI: “Άνθρακες ο θησαυρός” για δήθεν off-shore

ISI: “Άνθρακες ο θησαυρός” για δήθεν off-shore

Άνθρακες, τελικά ήταν ο “θησαυρός” με την δήθεν off-shore εταιρεία ISI BVI που εμφανιζόταν ως “‘ύποπτο παράρτημα” της ελληνικότατης – πλέον – ISI Hellas που δραστηριοποιείται στην  δημιουργία και εφαρμογή προηγμένου λογισμικού για αμυντικές εφαρμογές.

Η off-shore εταιρεία ήταν δημιούργημα του αποθανόντα ιδρυτή του ομίλου ISI Ντάνιελ Άνταμς, δηλωμένη στις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ (όπως διαβεβαίωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ) και μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της, η off-shore έσβησε καθώς κατέστη ανενεργή αφού κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη της.

To, δε, ελληνικό παράρτημα, η ISI Hellas που συγκέντρωνε μερικά από τα πιο”φωτεινά” μυαλά της χώρας στην δημιουργία προηγμένου λογισμικού (ήξερε τι έκανε ο Αμερικάνος επενδύοντας σε αποφοίτους Ηλεκτρολογίας-Μηχανικής των Πανεπιστημίων Πάτρας, Ηρακλείου και Αθήνας) αγοράστηκε από Έλληνες επιχειρηματίες.

Η έρευνα που διεξήγαγε από το πρωί το defencenet.gr, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα μητρώα της αμερικανικής πρεσβείας (από το εμπορικό τμήμα της οποίας μας απάντησαν κατ’ευθείαν σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις) φαίνεται ότι η off-shore δεν είχε καμία εμπλοκή με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την εποχή ακόμα που ζούσε ο Ν.Άνταμς.

Πάντως φαίνεται ότι πίσω από την υπόθεση πιθανότητα κρύβεται πόλεμος κατά της ελληνικής εταιρείας από διεθνείς ανταγωνιστές: Η ISI Hellas έχει διεισδύσει σε αγορές που ούτε να το φανταστούν δεν μπορούσαν οι ανταγωνιστές τους, ειδικά οι δυτικοί, δημιουργώντας μάλιστα το πρώτο λογισμικό για την διασύνδεση ττων ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων με τα δυτικά αντίστοιχα, κάτι που βέβαια απαλείφει τον εμπορική “δικαιολογία” ότι “τα ρωσικά δεν διασυνδέονται με δυτικά”.

Το συγκεκριμένο λογισμικό που “παντρεύει” τα πρωτόκολλα επικοινωνίας των δύο κατηγοριών. πλέον προτείνεται για εγκατάσταση και στην Ελλάδα, για διασύνδεση των S-300PMU1, Tor-M1, OSA-AK με τα MIM-104 Patriot, Improved Hawk, Crotale κλπ

Επίσης έχει κατασκευάσει ολοκληρωμένο σύστημα αποστολής για Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας κλπ.

Πολύ περίεργη η στοχοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.