ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βγήκε στο «σφυρί» και η ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύτηκε η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Βγήκε στο «σφυρί» και η ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύτηκε η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Στο «σφυρί» βγήκε και η ΛΑΡΚΟ, καθώς δημοσιεύτηκε η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Μέχρι και τρεις όμιλοι εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά θα καταθέσουν όλοι προσφορές στη διαδικασία που άρχισε τη Δευτέρα και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς.

Τη Δευτέρα δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ειδικού διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ για τμήμα των περιουσιακών της στοιχείων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ο δεύτερος διαγωνισμός, που αφορά κυρίως τη μακροχρόνια παραχώρηση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λάρυμνας.

Οι δύο διαγωνισμοί προωθούνται εν μέσω αντιδράσεων από το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ και τοπικούς φορείς.

Ο πρώτος διαγωνισμός που προκήρυξε ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ αφορά:

  • Παραχωρήσεις Μεταλλευτικών Δικαιωμάτων επί των Μεταλλείων Εύβοιας, Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωάννης) και Καστοριάς.
  • Αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντων και ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Κινητό και λοιπό εξοπλισμό.
  • Αγροτεμάχια στην περιοχή του Μεταλλείου Λάρυμνας (Φθιώτιδα), στον Άγιο Ιωάννη και στη Λιάβδα Λάρυμνας, καθώς και στην Εύβοια.

Η προθεσμία για την υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εκπνέει στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Δεσμευτικές προσφορές

Σε αυτή την πρώτη φάση του διαγωνισμού ο σκοπός είναι να προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, με γνώμονα τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αξιόπιστων επενδυτικών σχημάτων. Κατόπιν οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους που θα προσδιορίζονται και θα εξειδικεύονται στη Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να αρχίσει από το ΤΑΙΠΕΔ -λειτουργεί για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου- και ο διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, με βασικό αντικείμενο τη μακροχρόνια παραχώρηση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λάρυμνας.

Τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και ο Ειδικός Διαχειριστής βρίσκονται σε στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν παράλληλα οι δύο διαγωνισμοί, με στόχο η όλη διαδικασία να συντελέσει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και στη συνέχιση της δραστηριότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιδίωξη είναι η διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα και οι δεσμευτικές προσφορές να έχουν υποβληθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.