ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις & ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Το «πέναλτι» από ΟΑΕΔ

Οι διακοπές με το πρόγραμμα, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις & ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Το «πέναλτι» από ΟΑΕΔ

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό τουρισμό 2022-2023 του ΟΑΕΔ.

Φέτος οικονομικές διακοπές θα κάνουν περίπου 300.000 δικαιούχοι του προγράμματος.

Η πλατφόρμα των αιτήσεων στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα είναι ενισχυμένο κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, ενώ θα προβλέπει επιπλέον κίνητρα για διακοπές σε «ευπαθείς» περιοχές, όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Κάνουμε πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνουμε στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας» σημείωσε ο Διοικητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον ιδιοκτήτη.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023.

Στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι δέκα βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του gov.gr και θα αφορούν σε δικαιούχους, παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 του ΟΑΕΔ.

Το «πέναλτι» από ΟΑΕΔ

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι έχουν επιταγές από το περσινό πρόγραμμα, καθώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του Ιουλίου επειδή δεν μεταφέρεται χρονικά η επιταγή πέρα της λήξης του προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικαιούχος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρόνο παρά χρόνο. Εάν κάποιος δεν την αξιοποιήσει δεν μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα για 2 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.