ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κτηματαγορά: «Φωτιά και λάβρα» τα ενοίκια – «Πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά για τους φοιτητές & τους γονείς τους»

Ποιες περιοχές έχουν τις μικρότερες αυξήσεις

Κτηματαγορά: «Φωτιά και λάβρα» τα ενοίκια – «Πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά για τους φοιτητές & τους γονείς τους»

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει τη χώρα μας, και ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, η ενοικίαση ενός σπιτιού αποτελεί έναν μαραθώνιο χωρίς τελειωμό.

Μάλιστα, οι τιμές είναι εξωπραγματικές και δύσκολο μπορεί κανείς να τις καλύψει ένας εργαζόμενος των 600 ευρώ!

1.000 ευρώ θα πρέπει να δώσει ένας ενοικιαστής για ένα σπίτι 70 τ.μ στα νότια προάστια, ενώ αύξηση έως και 150 ευρώ συναντά κανείς σε ενοίκιο για ένα σπίτι 50 τ.μ στου Ζωγράφου.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά για τους φοιτητές και τους γονείς τους, αυτόν τον καιρό που παραδοσιακά κάθε χρόνο αγωνιούν εάν θα βρουν σπίτια, ωστόσο, δεν είναι μόνο φοιτητικό είναι γενικότερο, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, επειδή είναι η περίοδος αυτή.

Το σπίτι που είναι το σύνηθες που ψάχνουν οι φοιτητές, είναι από 30 έως 60 τ.μ. Αυτό το ψάχνουν όσο πιο κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ το τ.μ. Μιλάμε για σπίτια που μπορείς να διαβιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής, Λευτέρης Ποταμιανός.

«Ένα σπίτι στου Ζωγράφου που ήταν 50 τ.μ, το 2018 το έβρισκες στα 350 ευρώ, τώρα βρίσκεται στα 450-500 ευρώ. Είναι αρκετά μεγάλη η αύξηση εάν αναλογιστεί κανείς και το ενεργειακό κομμάτι, οι λογαριασμοί και το κόστος ανεβαίνει. Εμείς προτείνουμε να πηγαίνουν οι φοιτητές σε έναν όμορο δήμο ή να συγκατοικούν 2 με 3 άτομα, ήταν ένα μοντέλο που λειτουργούσε παλιά. Τα μεγαλύτερα σπίτια σε αναλογία με τα πιο μικρά είναι πιο φθηνά», συμπλήρωσε.

Ποιες περιοχές έχουν τις μικρότερες αυξήσεις

Στην Αττική τα νοικοκυριά θα πληρώσουν για ενοικίαση διαμερίσματος κατά μέσο όρο από 3,8 ευρώ/τ.μ. στην οικονομική περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ακολουθούν τα Άνω Λιόσια με 5,9 ευρώ/τ.μ. ενώ λίγο πιο πάνω από 6 ευρώ/τ.μ. κινούνται τα ενοίκια σε Σπάτα, Ελευσίνα και Αχαρνές. Στην Κρήτη οι τιμές για ενοικίαση κινούνται στα 6,7 ευρώ/τ.μ. στα Χανιά, 6,6 ευρώ/τ.μ. στο Λασίθι και 6,2 ευρώ/τ.μ. στο Ρέθυμνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον Βόλο η μέση τιμή ενοικίασης διαμερισμάτων είναι στα 7,7 ευρώ/τ.μ. και στη Λάρισα στα 7,1 ευρώ/τ.μ., περίπου 1 ευρώ/τ.μ. φθηνότερα σε σχέση με την Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα οι ενοικιαστές πληρώνουν κατά μέσο όρο 7,5 ευρώ/τ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.