ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Λογαριασμοί ρεύματος: Απλά tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας

Δείτε ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα

Λογαριασμοί ρεύματος: Απλά tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας

Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε πολλούς πολίτες.

Όπως λέει πολίτης στο mega, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες αιχμής, ελπίζοντας να καταφέρει να μειώσει το κόστος.

«18.00 με 21.00 δε θα χρησιμοποιούμε καθόλου τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνουμε οικονομία, μπορούμε και άλλες ώρες, τις βραδινές, τις πρωινές. Στο πλυντήριο βάζω το οικονομικό πρόγραμμα. Τα κλιματιστικά τα έχουμε αλλάξει με Inverter γιατί τα άλλα καίγανε πολύ θα έλεγα. Λιγότερο θα ζεσταινόμαστε, τι να κάνουμε, το έχουμε πάρει απόφαση».

Συσκευές που καίνε περισσότερο

Οι συσκευές που καίνε περισσότερο είναι αυτές που καίνε μετά τις 18:00 και είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αφού η οικογένεια μετά τις δραστηριότητες και τη δουλειά κάνει μπάνιο.

Η δεύτερη συσκευή που θεωρείται ενεργοβόρα είναι η ηλεκτρική κουζίνα, μετά είναι το σίδερο και το πλυντήριο.

Η αποφυγή της χρήσης των ενεργοβόρων συσκευών από τις 18.00 έως τις 21.00 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι καταναλωτές έχουν οδηγηθεί στις… πρίζες αφαιρώντας από το ρεύμα τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν, αφού ακόμα και όταν είναι κλειστές, έχουν κατανάλωση ρεύματος που δεν είναι μικρή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.