Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

Μέχρι τις 30 Ιουνίου «τρέχουν» οι αιτήσεις για το Power Pass τη διαδικασία, δηλαδή, μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής έως 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που πληρώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Αν και η διαδικασία υποβολής αίτησης στο vouchers.gov.gr για το Power Pass είναι απλή εντούτοις υπάρχουν ορισμένα σημεία-κλειδιά τα οποία θα πρέπει να προσέξουν όσοι διεκδικούν την επιστροφή χρημάτων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής προκειμένου να μην γίνουν λάθη που θα ακυρώσουν την αίτηση.

  • Το Power Pass αφορά την πρώτη κατοικία και επομένως όσοι υποβάλουν αίτηση για εξοχικό ή δευτερεύουσα κατοικία αυτή θα απορριφθεί.
  • Το Power Pass αφορά και τους φοιτητές εφόσον, όμως, αυτί δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν
  • Η αλλαγή σπιτιού μετά τη φορολογική δήλωση του 2020 πρέπει να δηλωθεί στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass
  • Όσοι δεν έχουν λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι είναι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας από τον λογαριασμό ή από το Ε1 προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση
  • Το εισόδημα των 45.000 ευρώ στο οποίο έχει μπει ο «κόφτης» αφορά όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό
  • Οι έγγαμοι θα πρέπει να υπολογίζουν τα εισοδήματα και των δύο συζύγων προκειμένου να δουν αν ξεπερνούν ή όχι το όριο των 45.000 ευρώ.

Power Pass: Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει «υποβολή αίτησης».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

– αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1-ΙΟΥΛ-2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.