Σπάει ρεκόρ χαμηλού πληθωρισμού η ρωσική οικονομία – Μειώθηκαν ακόμα περισσότερο τα επιτόκια

Τελικά οι κυρώσεις της Δύσης μάλλον ήταν εναντίον των δυτικών!

Σπάει ρεκόρ χαμηλού πληθωρισμού η ρωσική οικονομία – Μειώθηκαν ακόμα περισσότερο τα επιτόκια

Ο πληθωρισμός στη Ρωσία επιβραδύνθηκε για τρίτο μήνα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από την στιγμή που η Δύση επέβαλε… κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, οφείλεται όχι μόνο στο ισχυρότερο ρούβλι αλλά και στην πτώση του κόστους των φρούτων και λαχανικών λόγω καλοκαιριού.

Οι διεθνείς κυρώσεις που είχαν στόχο να πλήξουν τη ρωσική οικονομία οδήγησαν αρχικά σε συναλλαγματικό σοκ μικρής διάρκειας και σε προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες της χώρας. Το κλίμα πανικού που επικράτησε αρχικά στους Ρώσους καταναλωτές είχε ως αποτέλεσμα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας να προχωρήσει σε υπερτετραπλασιασμό του στόχου της για τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, η ετήσια αύξηση των τιμών κορυφώθηκε μόλις δύο μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία και πιθανώς υποχώρησε στο 15,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη διάμεση πρόβλεψη 16 αναλυτών του Bloomberg.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός ήταν ελαφρώς κάτω από το μηδέν για δεύτερο μήνα, σύμφωνα με άλλη έρευνα στοιχεία της οποίας επικαλείται το πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποπληθωριστική δυναμική της Ρωσίας ήταν τόσο ισχυρή που η κεντρική τράπεζα κατόρθωσε να μειώσει τα επιτόκια κάτω από τα προπολεμικά επίπεδα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.