ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δικαστήριο Μόσχας: «Καμπάνα» 4 εκατ. ρουβλίων στην Amazon

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 8 εκατομμυρίων ρουβλίων στην υπηρεσία streaming της Amazon Twitch

Δικαστήριο Μόσχας: «Καμπάνα» 4 εκατ. ρουβλίων στην Amazon

Το δικαστήριο της Μόσχας, επέβαλε πρόστιμο ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 65.000 ευρώ) στην Amazon, επειδή δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο που αφορούσε τη χρήση ναρκωτικών και την αυτοκτονία.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους ποινή σε βάρος του τεχνολογικού γίγαντα, από τη Ρωσία που έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα και απαγορεύσεις σε άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, όπως λένε οι επικριτές, του Κρεμλίνου για τον περιορισμό της επιρροής των δυτικών εταιρειών τεχνολογίας, ιδίως από τότε που η Ρωσία επενέβη στην Ουκρανία.

Το πρόστιμο

Το περιφερειακό δικαστήριο Ταγκάνσκι δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων στην Amazon σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, αν και η ανακοίνωσή του δεν διευκρίνισε ποιες ήταν αυτές.

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 8 εκατομμυρίων ρουβλίων στην υπηρεσία streaming της Amazon Twitch, επίσης επειδή δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι τα πρόστιμα της Amazon αφορούσαν περιεχόμενο σχετικά με τη διανομή ναρκωτικών και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αυτοκτονίας.

Το Twitch έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο και στο παρελθόν, επειδή φιλοξένησε βίντεο με συνεντεύξεις του Ολεξέι Αρεστόβιτς, συμβούλου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που σύμφωνα με τη Μόσχα περιείχαν «ψευδείς» πληροφορίες.

Η συνέντευξη του Αρεστόβιτς

Την Τρίτη, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι η μία από τις δύο ποινές ύψους 4 εκατομμυρίων ρουβλίων για το Twitch αφορούσε τη μετάδοση μιας νέας συνέντευξης με τον Αρεστόβιτς, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν Ρώσο δικηγόρο που έχει χαρακτηριστεί «ξένος πράκτορας».

Το Twitch δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, αλλά το TASS επικαλέστηκε τον δικηγόρο του Twitch που δήλωσε ότι τα παραβατικά βίντεο είχαν διαγραφεί μέχρι τη στιγμή που οι υποθέσεις εξετάστηκαν από το δικαστήριο.

Η Meta κρίθηκε ένοχη για τη διεξαγωγή «εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων» και τα κοινωνικά της δίκτυα Facebook και Instagram απαγορεύτηκαν, ενώ η Google της Alphabet έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο για σειρά φερόμενων αδικημάτων και η ρωσική θυγατρική της έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor απαίτησε την Τρίτη από τη Google να αποκαταστήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό YouTube του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της άνω βουλής του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.