Η αναθεώρηση του Συντάγματος χρησιμοποιήθηκε από όλα τα κόμματα για τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια και αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Το να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον το τι μέλλει γενέσθαι με την εκλόγή του ΠτΔ και αν αυτή θα οδηγεί σε πρόωρες εκλογές ήταν φυσιολογικό. Από την τροποποίηση του άρθρου αυτού η ΝΔ περιμένει να αποφύγει το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης» και να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική τον Μάρτιο του 2020.

Μια απλή αναλογική που μαθηματικά θα της απαγορεύσει να κυβερνήσει καθώς η διαφορά της από το δεύτερο κόμμα σε έδρες θα είναι ελάχιστη. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και να υποστεί τις συνέπειες των πολιτικών του, ενώ ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θα «ξεπλυθεί» από τις δικές του αμαρτίες καθώς θα συμμετέχουν όλοι σε αυτές.

Τα περίεργα όμως ξεκίνησαν καθώς βρέθηκε ξαφνικά μία ακόμη ψήφος σε δεύτερη καταμέτρηση με συνέπεια να περάσει με οριακή πλειοψηφία 151 ψήφων το άρθρο 3 που καταργεί την χριστιανικό ορθόδοξο χαρακτήρα της χώρας και φέρνει «ουδετερόθρησκο» κράτος.

Πιο αναλυτικά, με 151 ψήφους υπέρ πέρασε τελικά το άρθρο 3, παρ. 1 στην ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι αρχικά είχε γίνει λάθος στην καταμέτρηση γι’ αυτό και υπήρξε σύγχυση και η εντύπωση ότι το άρθρο που αφορά τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας είχε «κοπεί» από τη διαδικασία της αναθεώρησης με 150 ψήφους.

Έτσι, θα τεθεί προς ψήφιση και στη δεύτερη ψηφοφορία της παρούσας Βουλής που ακολουθεί στην Ολομέλεια στις 13 Μαρτίου.

Με 151 ψήφους πέρασαν και οι αλλαγές στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου. Η αναθεώρηση της παραγράφου 3 του άρθρου 3 συγκέντρωσε 167 ψήφους. Η ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 3 συγκέντρωσε 153 ψήφου

Κανείς δεν εξήγησε πως η δεύτερη καταμέτρηση έβγαλε το βολικό αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα.

Εκεί όμως που «η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια» είναι όταν δεν υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση για το άρθρο 24Α, για την αυτοτελή αναφορά στα ζώα και στην προστασία τους, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 24. Όμως, δε θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης καθώς 92 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 130 είπαν «όχι» και 40 δήλωσαν «παρών».

Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ψηφίστηκε το άρθρο για τα ζώα. Υπήρχε κάποια πολιτική σκοπιμότητα; Θα στοίχιζε πολιτικά στα κόμματα; Θα πάθαιναν τίποτα;

Ή απλώς δεν το σκέφτηκε ΚΑΝΕΙΣ τους διότι απλούστατα τα ζώα ΔΕΝ ψηφίζουν οπότε και δεν υπάρχει πολιτικό κέρδος;

Κι όμως κάνουν λάθος. Οι ζωόφιλοι αποτελούν πλέον την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όποιος τροποποιούσε το Σύνταγμα υπέρ της προστασίας τους θα κέρδιζε πολλά από πολιτικής πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν πρόκειται για τα τηλεοπτικά πλάνα όλοι οι βουλευτές επιδεικνύουν φιλόζωη συνείδηση, αλλά όταν έπρεπε να πράξουν κάτι για αυτό απουσίασαν και οι περισσότεροι καταψήφισαν, ίσως γιατί δεν το σκέφτηκαν ότι η κοινωνία θα τους «δει»