ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανεξήγητο φαινόμενο: Το έδαφος μοιάζει να “αναπνέει” σε δάσος του Καναδά – Δείτε το βίντεο

Ανεξήγητο φαινόμενο: Το έδαφος μοιάζει να “αναπνέει” σε δάσος του Καναδά – Δείτε το βίντεο

Eίναι δυνατόν να αναπνέει το έδαφος και μάλιστα αυτό να είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι και να μοιάζει σαν ένας τεράστιος γίγαντας να είναι ξαπλωμένος; Κι όμως κάτι τέτοιο κατέγραψε ένας περιπατητής σε δάσος της Νέας Σκωτίας στον Καναδά στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Μπράιαν Νάταλ βγήκε για την συνηθισμένη του βόλτα, όταν παρατήρησε κάτι εντελώς ασυνήθιστο: Το έδαφος στο δάσος κουνιόταν! «Ανεβοκατέβαινε» με τρόπο σαν να ανασαίνει…

Αμέσως έβγαλε το κινητό του και κατέγραψε αυτό που έβλεπε μπροστά του. Πόσταρε το βίντεο στο διαδίκτυο και έκτοτε το έχουν δει περισσότεροι από τρία εκατομμύρια θεατές, προκαλώντας με τη σειρά τους δεκάδες συζητήσεις για το φαινόμενο και την πιθανή εξήγησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι πολύ πιο «πεζό» από την ανθρώπινη φαντασία, που «βλέπει» το έδαφος να… αναπνέει. Στο σημείο αυτό, οι ρίζες των δέντρων, που εξαπλώνονταν σε μεγάλη απόσταση μέσα στο υπέδαφος, έχουν αποκολληθεί από τα «πιασίματά» τους. Παραμένουν παρ’ όλα αυτά στο κάτω από την επιφάνεια κι έτσι, όταν ο άνεμος φυσά τα δέντρα στα οποία ανήκουν, κινεί και τις ρίζες στο υπέδαφος, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό θέαμα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.