ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια άγρια ζώα εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη μας το 2018; (φωτο)

Ποια άγρια ζώα εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη μας το 2018; (φωτο)

Αν το μυαλό σας πάει κάπου, για το ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων από τον πλανήτη, τότε μάλλον έχετε δίκιο. Η ρύπανση και οι λαθροθήρες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εξαφάνιση ειδών και το 2018, ενώ πολλά ακόμα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του οριστικού αφανισμού.

Ένα από τα είδη που εξαλείφθηκαν μια για πάντα μέσα στο 2018, ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, με το τελευταίο αρσενικό του είδους να πεθαίνει σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο. Πλέον, μόνο δυο θηλυκά έχουν απομείνει αλλά λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους δεν υπάρχει ελπίδα συνέχισης του είδους.

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί παρελθόν είναι το πούμα των ανατολικλων ΗΠΑ, το οποίο κυκλοφορούσε σε μεγάλη έκταση εδαφών ανατολικά του ποταμού Μισισιπί. Το γνωστό και ως κούγκαρ ήταν το μεγαλύτερο αιλουροειδές της Βόρειας Αμερικής αλλά μόλις τον Ιανουάριο του 2018, η Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής το κατέταξε στα εξαφανισμένα είδη, καθώς η τελευταία του θέαση σε άγριο περιβάλλον ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι μακρινοί του συγγενείς είναι τα λιοντάρια των βουνών που ζουν ακόμα στος δυτικές πολιτείς και ένα είδος πάνθηρα που ζει στην Φλόριντα.


Επίσης, ένα ακόμα είδος που εξαφανίστηκε οριστικά είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά είδη παπαγάλου. Το είδος ονομάζεται Spix Macaw (και ενέπνευσε την ταινία animation «Rio»), το οποίο ζούσε στα δάση του Αμαζονίου. Τον Σεπτέμβριο του 2018, κηρύχθηκε ο αφανισμός του και επίσημα, αφού όλες οι αποστολές για εξεύρεσή τού δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.