ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Κοίταξαν μέσα στο τελάρο με τα βερίκοκα και «πάγωσαν» – Η οχιά που τους τρόμαξε (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Κοίταξαν μέσα στο τελάρο με τα βερίκοκα και «πάγωσαν» – Η οχιά που τους τρόμαξε (βίντεο)

Μια ανήλικη οχιά είχε κρυφτεί σε τελάρο με φρούτα και μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο 60 χιλιόμετρα μακριά, καταλήγοντας σε κατοικία της Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι μόλις διαπίστωσαν την παρουσία του φιδιού κάλεσαν την Πυροσβεστική η οποία παρέπεμψε σε φιλόζωους. Η οχιά απομακρύνθηκε πολύ εύκολα και θα επιστρέψει σύντομα σε φυσικό περιβάλλον κοντά στην περιοχή που βρέθηκε, μακριά όμως από κατοικίες και ανθρώπους.

Οι οχιές της χώρας μας δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο φημολογείται. Δεν πρόκειται για επιθετικά ζώα και θα πρέπει κανείς να τις πιάσει ή να τις πατήσει και να νιώσουν απειλή για να δαγκώσουν ως άμυνα και μόνο.

Το δηλητηριώδες δάγκωμα της οχιάς χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης. Χωρίς ιατρική περίθαλψη ένας υγιής ενήλικας μπορεί να χάσει τη ζωή του μέσα σε μερικά 24ωρα και όχι σε μερικές ώρες όπως φημολογείται.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας δαγκώνονται μέχρι και 200 άνθρωποι από οχιά και ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών είναι περίπου 1 στα 500 (0,2% ποσοστό θνησιμότητας).

Τα μοιραία περιστατικά έχουν να κάνουν με θύματα με βεβαρημένη υγεία ή λανθασμένες πρώτες βοήθειες μετά το δάγκωμα. Στη χώρα μας οι θάνατοι από μέλισσες και σφήκες είναι περισσότερο από δεκαπλάσιοι από ότι από οχιές, σύμφωνα με στατιστικά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η οχιά στο τελάρο με τα βερίκοκα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.