ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανεξήγητες στήλες φωτός που ακτινοβολούν προς τον ουρανό! [φωτό]

Ανεξήγητες στήλες φωτός που ακτινοβολούν προς τον ουρανό! [φωτό]

Μοιάζουν σαν μετεωρίτες που πέφτουν αλλά το ίχνος τους παραμένει ορατό για αρκετή ώρα ή ακόμη και σαν μια εξωγήινη δύναμη που εισβάλλει στον μικρό πλανήτη μας.

Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός Πυλώνα Φωτός. Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με πτυχές κρυστάλλων πάγου με αποτέλεσμα να αναπηδήσει.

Όταν αυτό το φως προέρχεται από τον ήλιο ονομάζεται ηλιακός πυλώνας (Sun Pillar ή Solar Pillar) και έχει την ίδια διάμετρο και το ίδιο χρώμα με τον ήλιο. Ο Ηλιακός Πυλώνας είναι περισσότερο ορατός λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

Πυλώνες φωτός όμως σχηματίζονται και από το φως του φεγγαριού, αλλά ακόμη και από τεχνητό φως όπως οι λάμπες ενός δρόμου.

Εδώ μια συλλογή από πυλώνες φωτός για το μήνα Δεκέμβριο 2015: light-pillars

Πυλώνες φωτός πάνω από την Αικατερινούπολη στις 20 Δεκεμβρίου του 2015 light-pillars-1 light-pillars-2

Μεταξύ 18 και 19 Δεκεμβρίου του 2015 στην πόλη Στερλιταμάκ light-pillars-4

Πάνω από Ρωσική αρκτική πόλη στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 light-pillars-5

18 Δεκεμβρίου του 2015 Ρωσία light-pillars-6

Πυλώνες φωτός και Σέλας 17 Δεκεμβρίου του 2015 light-pillars-7

Πάνω από την πόλη Izhevsk στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 light-pillars-8

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόλη Περμ στις 18 Δεκέμβρη του 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.