ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάζα: Το αρχαίο πλάσμα με 720 φύλα που ζει σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού (φώτο)

Μάζα: Το αρχαίο πλάσμα με 720 φύλα που ζει σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού (φώτο)

Δεν είναι μύκητας, δεν είναι σαλιγκάρι, αλλά ούτε και πλαγκτόν. Είναι αρχαιότερη από τους δεινόσαυρους και πλέον επεκτείνεται διαρκώς στον Ζωολογικό Κήπο του Παρισιού. Η μάζα, όπως ονομάστηκε μοιάζει με ζωντανό ιστό, αλλά έχει τις ικανότητες να λειτουργεί σαν ζώο.

Το νέο έκθεμα του γαλλικού πάρκου είναι από σήμερα προσβάσιμο στο κοινό και οι ιδιότητές του στον απλό άνθρωπό μοιάζουν εντυπωσιακές: δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, αλλά μπορεί να εντοπίζει τροφή και να τη χωνεύει. Διαθέτει 720 σεξουαλικά φύλα και έχει ικανότητα αυτοίασης.

«Η μάζα είναι ένα ζωντανό πλάσμα που ανήκει σε ένα από τα μυστήρια της φύσης» είπε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, όπου υπάγεται ο ζωολογικός κήπος. «Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο μα είναι ικανό να μαθαίνει..και αν ενώσεις δύο, αυτό που έχει μάθει θα μεταδώσει τη γνώση του στο άλλο» πρόσθεσε ο Νταβίντ.

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι φυτό, μα δεν ξέρουμε στα αλήθεια αν είναι ζώο ή μύκητας» είπε ο Νταβίντ. «Έχει συμπεριφορά που προκαλεί έκπληξη για κάτι που μοιάζει με μανιτάρι…έχει τη συμπεριφορά ενός ζώου, είναι ικανό να μαθαίνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.