ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μυστηριώδες χταπόδι βρέθηκε να κολυμπάει… σε 7χλμ βάθος! (βίντεο)

Μυστηριώδες χταπόδι βρέθηκε να κολυμπάει… σε 7χλμ βάθος! (βίντεο)

Άφωνους άφησε τους επιστήμονες ένα μυστηριώδες χταπόδι που βρέθηκε να κολυμπάει σε βάθος 7 χλμ, μάλιστα μαζί του βρέθηκε και ένα ακόμα το οποίο κολυμπούσε στα 5 χλμ.

Αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα έχουν τρομερές δυνατότητες και συμπεριφορές, που σπάνια συναντάμε σε άλλα πλάσματα στον βυθό και γενικά στη φύση.

Τώρα, δε, αποδεικνύουν ότι μπορούν να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη, έχοντας προσαρμοστεί εξαιρετικά στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη.

Αυτό δεν το περίμεναν οι επιστήμονες

Στο πλαίσιο της αποστολής Five Deeps, λοιπόν, όπου γίνεται εξερεύνηση των πέντε μεγάλων ωκεανών του πλανήτη (Ειρηνικός, Ινδικός, Ατλαντικός, Αρκτικός, Νότιος), εξερευνήθηκε η Τάφρος της Ιάβας, στην Ινδονησία. Οι ερευνητές έστειλαν στον βυθό μια συσκευή, η οποία διαθέτει κάμερα και κατέγραφε τα πάντα, ενώ είχε προσαρμοσμένο πάνω της ένα δόλωμα, με στόχο να προσελκύσει τα όντα της αβύσσου, για να τα βιντεοσκοπήσει.

Αυτό που συνέβη, ωστόσο, μάλλον δεν το περίμεναν οι επιστήμονες…

Ξαφνικά στο πλάνο εμφανίστηκαν δύο χταπόδια. Το ένα χταπόδι εντοπίστηκε να κινείται σε βάθος 5 χλμ. και το άλλο σε βάθος 7 χλμ., όπου είναι και το μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί να κολυμπάει χταπόδι γενικά!

Ο «Ντάμπο»

Πρόκειται για δύο μικρά σε μέγεθος χταπόδια, το ένα με μήκος 43 εκατοστά και το άλλο 35 εκατοστά και ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος της οικογένειας Grimpoteuthis, που είναι ευρύτερα γνωστή με το όνομα «Ντάμπο», αφού τα χταπόδια θυμίζουν το γνωστό ελεφαντάκι της Disney.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.