ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στις 8 Απριλίου η ολική έκλειψη Ηλίου – Από πού θα είναι ορατή και ποιες οι προειδοποιήσεις των Αρχών

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ακριβώς μπροστά από τον Ήλιο

Στις 8 Απριλίου η ολική έκλειψη Ηλίου – Από πού θα είναι ορατή και ποιες οι προειδοποιήσεις των Αρχών

Στις 8 Απριλίου θα σημειωθεί η ολική έκλειψη Ηλίου που θα διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, θα περάσει από το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και θα καταλήξει πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον Guardian, το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ακριβώς μπροστά από τον Ήλιο, «μπλοκάροντάς» το φως του προσωρινά και αποκαλύπτοντας τα φανταστικά ίχνη της ατμόσφαιράς του. Η ευθυγράμμιση πρέπει να είναι ακριβής.

Η επικείμενη ολική έκλειψη Ηλίου θα έχει διάμετρο περίπου 115 χιλιόμετρων.

Έξω από την τροχιά, μπορεί να παρατηρηθεί μερική έκλειψη, αλλά όσο πιο μακριά από την τροχιά ολικότητας, τόσο μικρότερο είναι το τμήμα του Ήλιου που θα καλυφθεί.

Οι παρατηρητές στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας και της Σκωτίας θα μπορέσουν να δουν τη μερική έκλειψη ηλίου, καθώς ο ήλιος δύει εκείνο το βράδυ.

Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή στο Μεξικό, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Προειδοποιήσεις για την επερχόμενη έκλειψη Ηλίου

Φυσικά, η έκλειψη δεν είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους στη Γη. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνει η Σελήνη είναι να μας προστατεύει σαν μια γιγαντιαία ομπρέλα για λίγο από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV.

Γιατί, λοιπόν, υπήρξαν τόσες πολλές προειδοποιήσεις φέτος για την έκλειψη;

Εκτός από το να ζητούν από τους ανθρώπους να προμηθευτούν καύσιμα, τρόφιμα και νερό, διάφοροι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν και οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν προμήθειες και για τα κατοικίδια ζώα.

Με απλά λόγια, σύμφωνα με το IFL Science, αυτή η αναταραχή οφείλεται στην αναμενόμενη αύξηση των τουριστών που σχετίζεται με την έκλειψη Ηλίου, η οποία συσσωρεύει πίεση στις τοπικές συγκοινωνίες και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες για να αντιμετωπίσουν μια τόσο μεγάλη εισροή ανθρώπων.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν, επίσης, να υπερφορτωθούν. Τα σχολεία σε ορισμένες κομητείες του Τέξας έχουν προειδοποιηθεί να κλείσουν προκειμένου να υπάρξει – όσο αυτό γίνεται – κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Άπτσερτς, σύμβουλος μηχανικών μεταφορών, σε σχετικές δηλώσεις του στο Transportation Research News, ανέφερε: «Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσήλθαν σε τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής της έκλειψης, επιβάρυναν τα περιορισμένα μέσα μεταφοράς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν έντονη σε πολλές τοποθεσίες».

Επίσης, αναφερόμενος στην ανάλογη έκλειψη Ηλίου που έγινε το 2017, ο ίδιος πρόσθεσε: «Σε ολόκληρη τη χώρα, οι διαπολιτειακές λεωφόροι κοντά στη διαδρομή της ολικής έκλειψης Ηλίου παρουσίασαν κυκλοφοριακή συμφόρηση λίγο μετά την έκλειψη, με μεγαλύτερους από τους κανονικούς χρόνους ταξιδιού στις διαπολιτειακές λεωφόρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, το ταξίδι από το Κάσπερ του Γουαϊόμινγκ στο Ντένβερ του Κολοράντο – κανονικά ένα ταξίδι 4 ωρών – διήρκεσε 10 ώρες ή και περισσότερο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις αγροτικές υπεραστικές οδούς διήρκεσε έως και 13 ώρες μετά την έκλειψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.