ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η υπερθέρμανση του πλανήτη…από το 1880 ως σήμερα (βίντεο)

Η υπερθέρμανση του πλανήτη…από το 1880 ως σήμερα (βίντεο)

Η Nasa θέλοντας να τονίσει το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δημιούργησε ένα βίντεο.

Το βίντεο καταγράφει την διαρκώς αυξανόμενη θερμότητα της Γης από το 1880 έως και το 2011.

Στο αρχείο καταγράφεται μια τεράστια αύξηση θερμότητας κατά τη δεκαετία του 1970, αποτέλεσμα της αύξησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή ενέργειας, τη βιομηχανία και τα οχήματα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η διαφορά μεταξύ του 2011 και της θερμότερης χρονιάς που έχει καταγραφεί στο GISS (2010) είναι 0.12 βαθμοί Κελσίου, ενώ τα πρώτα 11 χρόνια του 21ου αιώνα παρατηρείται μια τεράστια αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τα μέσα και τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η διαφορά θερμοκρασίας του 2011 σε σχέση με τα μέσα του 20ου αιώνα είναι κατά μέσο όρο 0,51 βαθμούς Κελσίου.

Το αρχείο της Nasa άρχισε να τηρείται από το 1880 και τα δεδομένα που κατέγραψε μέχρι και σήμερα δεν αποτελούν άλλο παρά μια αυστηρή προειδοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.