ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μίνι καύσωνας ξεκινά από αύριο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μίνι καύσωνας ξεκινά από αύριο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στο «κόκκινο» θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη 13 Ιουλίου, γεγονός που θα κάνει αρκετούς να ψάξουν για μία ανάσα δροσιάς στις παραλίες της Αττικής αλλά και της περιφέρειας!

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην     Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια του νομού η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 34 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη (17/7/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (14/7), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Παρασκευή (15/7/2016)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας με σποραδικούς όμβρους από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά και καταιγίδες στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός το Σάββατο (16/7/2016)

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή (17/7/2016)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Οι νεφώσεις θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικού όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.