
Για 1,8 εκατ. ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι, πίνακας του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πιερ-Ωγκύστ Ρενουάρ που απεικονίζει τον γιο του Ζαν.
Η ελαιογραφία – L’enfant et ses jouets – Gabrielle et le fils de l’artiste, Jean (Το παιδί και τα παιχνίδια του – Η Gabrielle και ο γιος του καλλιτέχνη, Jean) – δεν είχε ποτέ εκτεθεί ούτε πουληθεί στο παρελθόν.
Ανήκε στη νονά του Ζαν, Ζαν Μποντό, φίλη και μαθήτρια του Ρενουάρ, η οποία κληρονόμησε τον πίνακα στους κληρονόμους της.
Πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1890 και 1895 και απεικονίζει τον δεύτερο γιο του καλλιτέχνη, ο οποίος αργότερα έγινε βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, να κάθεται με τη νταντά του.
Ο Πασκάλ Περέν, ιστορικός τέχνης και ειδικός στον Ρενουάρ, επαίνεσε την «εξαιρετική κατάσταση του έργου, το οποίο δεν έχει υποστεί καμία αποκατάσταση» κατά την παρουσίαση του καμβά.
Ο πίνακας είχε εκτιμηθεί σε τιμή μεταξύ 1 εκατομμυρίου και 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και αποκτήθηκε από έναν «διεθνή αγοραστή», δήλωσε την Τρίτη ο Drouot, ο οίκος δημοπρασιών που βρίσκεται πίσω από την πώληση.
Ο γιος του Ρενουάρ, Ζαν, γεννημένος το 1894, έλαβε το Όσκαρ για το σύνολο του έργου του το 1975, αρκετά χρόνια πριν πεθάνει σε ηλικία 84 ετών.
Στα έργα του περιλαμβάνεται το κλασικό έργο της δεκαετίας του 1930, «La Grande Illusion» , που ακολουθεί δύο Γάλλους αιχμαλώτους πολέμου που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη γερμανική αιχμαλωσία κατά τη διάρκεια του’Α Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αγορά έργων τέχνης υψηλής ποιότητας έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, αλλά πρόσφατα, οι πωλήσεις ρεκόρ έχουν αρχίσει να κερδίζουν ξανά έδαφος.
Μια αυτοπροσωπογραφία της διάσημης Μεξικανής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο πουλήθηκε για 54,66 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα , τιμή ρεκόρ για πίνακα ζωγραφικής γυναίκας, δύο 24ωρα αφότου ένας καμβάς του Γκούσταβ Κλιμτ πωλήθηκε έναντι 236,4 εκατομμυρίων δολαρίων – το δεύτερο πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.