ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νύχτες τζαζ στην Τήνο

Νύχτες τζαζ στην Τήνο

Κορυφαίοι μουσικοί της Ελλάδας και του εξωτερικού δίνουν ραντεβού, το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου, στο νησί των Κυκλάδων

Το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου, στις 28, 29 και 30 Αυγούστου, φέρνει αγαπημένες jazz μελωδίες στο νησί της Τήνου. Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού διοργανώνει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ Τζαζ που καθιέρωσε στο νησί των Κυκλάδων, από το 2009.

Στο φετινό πρόγραμμα, προστέθηκε το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, το “Τinos Quarry Platform”, στο οποίο συμμετέχουν εικαστικοί από Ευρώπη και Η.Π.Α.

Το πρόγραμμά του είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 28/8:

Manesis/Gyftakis/Gouliaris Trio

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο

Αρίωνας Γυφτάκης, Κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης, ντραμς

Maria Manousaki Quartet” ft Tigran Sargsyan

Μαρία Μαουσάκη, βιολί

Πέτρος Κλαμπάνης, μπάσο

Γιάννης Κυμκιρίδης πιάνο

Βασίλης Ποδαράς ντραμς και κρουστά

Tigran Sargsyan, παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και φωνή

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα, η διεθνούς φήμης βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις προσωπικές της συνθέσεις.

Μαζί της στη συναυλία στο Tinos on Jazz θα είναι ο Πέτρος Κλαμπάνης στο μπάσο, ο Γιάννης Κυμκιρίδης στο πιάνο, ο Βασίλης Ποδαράς στα ντραμς και τα κρουστά και ιδιαίτερος καλεσμένος ο Tigran Sargsyan στην παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και τη φωνή.

Σάββατο 29/8:

Yiotis Samaras Trio feat. George Kontrafouris

Γιώτης Σαμαράς, κιθάρα

Χάρης Χαραλάμπους, μπάσο

Δημήτρης Κλωνής, ντραμς

Γιώργος Κοντραφούρης , πιάνο

Το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον “ηλεκτρισμό” του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos Γιώργος Κοντραφούρης.

Κυριακή 30/8:

Singularity Project

David Lynch, Σαξόφωνα

Adedeji Adetayo, Κιθάρα/ Φωνητικά

Βαγγέλης Στεφανόπουλος, Πιάνο

Yoel Soto, Μπάσο

Γιάννης Αγγελόπουλος, Τύμπανα

Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του Βαγγέλη Στεφανόπουλου γραμμένες και διασκευασμένες ειδικά για το σχήμα. Οι ποικίλες επιρροές και καταβολές του κάθε μέλους του δημιουργούν ένα κολάζ με στοιχεία από modern jazz, fusion, rock, Afro-Cuban.

Lefteris Christofis Group

Λευτέρης Χριστοφής, κιθάρες

Jacques Marugg, βιμπράφωνο

Ανδρέας Κωστόπουλος, μπάσο

Νίκος Τουλιάτος, ντραμς

Ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την Benedetto Guitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική Blue Note Records και έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές συνεργασίες με Έλληνες και μη μουσικούς όπως τους Chico Freeman, Paul Wertico, Dominique Di Piazza, Jeff Berlin κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To Lefteris Christofis Group είναι ένα εκπληκτικό jazz world music quartet που ξαφνιάζει και καθηλώνει τους ακροατές του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.