ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νύχτες Πρεμιέρας: Αφιέρωμα στον Ισραηλινό σκηνοθέτη Εϊτάν Φοξ

Νύχτες Πρεμιέρας: Αφιέρωμα στον Ισραηλινό σκηνοθέτη Εϊτάν Φοξ

Στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, πραγματοποιείται αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο και ταλαντούχο Ισραηλινό σκηνοθέτη Εϊτάν Φοξ (24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου), με τη στήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Ο Εϊταν Φοξ θα είναι στην Αθήνα και θα είναι παρών σε τρεις προβολές ταινιών του. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον γνωρίσει και συζητήσει μαζί του.

Ο Εϊτάν Φοξ γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία δύο ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Ισραήλ. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Είναι ανοιχτά γκέι και πολλές από τις ταινίες του ασχολούνται με το θέμα της ομοφυλοφιλίας, καθώς με τις επιπτώσεις της Ισραηλινο-παλαιστινιακής διαμάχης στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Συνεργάζεται επαγγελματικά με τον επί χρόνια σύντροφό του, τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γκαλ Ουχόβσκι, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο σε πολλές από τις ταινίες του.

Οι ταινίες του αφιερώματος στον Εϊτάν Φοξ είναι οι εξής:   

«Η Φούσκα»

Η ταινία αφηγείται την ερωτική ιστορία ενός νεαρού Ισραηλινού και ενός Παλαιστίνιου, που παρά τις ρατσιστικές επιθέσεις και τον πόλεμο, επιλέγουν να ζουν αποκομμένοι από την σκληρή πραγματικότητα. Μία γαργαλιστική ρομαντική κωμωδία που προσφέρει μια διαφορετική οπτική σε ένα θέμα ταμπού για την τοπική κοινωνία.

24/9/2015,21:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Παρουσία του σκηνοθέτη

28/9/2015,17:45, Δαναός 2

«Γιόσι και Τζάγκερ»

Η πρώτη ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη, εκείνη που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, διηγείται χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, την θαρραλέα, κόντρα στα ταμπού ερωτική ιστορία μεταξύ δύο στρατιωτών. Ο ρομαντισμός του απαγορευμένου έρωτα συναντά το κοινωνικό δράμα σε μία από τις σημαδιακές ταινίες του μοντέρνου Ισραηλινού σινεμά.

25/9/2015, 19:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Παρουσία του σκηνοθέτη

«Περπατώντας στο Νερό»

Ένας πράκτορας της Μοσάντ, ένας ναζί εγκληματίας και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Οι δύο τους ξεκινούν μία γεμάτη απρόοπτα διαδρομή στην ενδοχώρα του Ισραήλ που θα τεστάρει τις αντοχές των ηρώων και θα ανατρέψει τις προσδοκίες των θεατών. Ο σημαντικότερος Ισραηλινός σκηνοθέτης μεταμορφώνει μια ταινία δρόμου σε ένα αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου.

26/9/2015, 18:00, ODEON Όπερα 1 – Παρουσία του σκηνοθέτη

30/9/2015, 22:15, Δαναός 2

«Σε Άδεια» – «Gotta Have Heart»

Σε Άδεια: Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του δημιουργού, ένας στρατιώτης εξερευνά εκτός στρατοπέδου την σεξουαλική του ταυτότητα.

Gotta Have Heart: Σπονδυλωτό φιλμ, στο οποίο οι ανησυχίες, οι φόβοι και τα όνειρα των κατοίκων μιας μικρής πόλης μετατρέπονται σε ένα πανέμορφο γαϊτανάκι ανθρώπινων ηθών και συμπεριφορών.

30/9/2015, 19:30, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Δέκα χρόνια μετά το «Γιόσι & Τζάγκερ», το φοβερό παιδί του Ισραηλινού σινεμά ξανασυναντά τον αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή του φιλμ, περιγράφοντας τις προσπάθειές του να ξεπεράσει τον χαμό του αγαπημένου του συντρόφου με ένα πανέμορφο και πολύ ανθρώπινο love story πάνω σε όσα τελειώνουν πικρά και, κυρίως, σε όσα (ξανά)αρχίζουν γλυκά.

2/10/2015, 22:15, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το τραγούδι μιας παρέας γυναικών, επιλέγεται εν αγνοία τους ως η επίσημη συμμετοχή του Ισραήλ σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού-παρωδία της Eurovision. Γεμάτη χιούμορ κι ανατροπές η τελευταία ταινία του Φοξ είναι μια feelgood μουσική κωμωδία, αλμοδοβαρικών αποχρώσεων, έτοιμη να διεκδικήσει το πιο θερμό σας 12άρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4/10/2015, 20:15, ODEON Όπερα 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.