ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ζωή του Μπίλι Μπο γίνεται ταινία

Η ζωή του Μπίλι Μπο γίνεται ταινία

Η ζωή του πιο μυθικού Έλληνα σχεδιαστή μόδας του Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλη Κουρκουμέλη, γίνεται ταινία από την εταιρεία παραγωγής Λιμπελλούλα σε σκηνοθεσία της Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Ο Βασίλης Κουρκουμέλης που υπήρξε το πρώτο επώνυμο θύμα του AIDS την δεκαετία του ’80, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε στην κορυφή της μόδας και υπήρξε από τα πρώτα pop σύμβολα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Υπήρξε ταυτόχρονα και το πρώτο gay icon μιας συντηρητικής χώρας, το οποίο μέσα από τα λαμπερά εξώφυλλα «μπήκε» και αγαπήθηκε από τα ελληνικά σπίτια.

Ο Έλληνας σχεδιαστής με τη συγκλονιστική ιστορία ξεκίνησε από πολύ μικρός να δουλεύει ως χορευτής σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας. Η γνωριμία του με το γνωστό σχεδιαστή ρούχων Μάκη Τσέλιο, το 1971 έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην πορεία της καριέρας του. Οι δυο τους είχαν τεράστια αγάπη για τη μόδα.

Η αγάπη τους αυτή έγινε πράξη στις 28 Ιανουαρίου του 1974 όταν οι δυο τους άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος. Το όνομα που δόθηκε ήταν εμπνευσμένο από το τραγούδι της Κατερίνας Βαλέντε που έλεγε “Μπίλι Μπο Μπίλι Μπο…», έτσι το όνομα Billy Bo καθιερώθηκε και στο κατάστημα αλλά και ως ψευδώνυμο του Βασίλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τραγικό τέλος του ήρθε στις 13 Ιουνίου του 1987. Το άστρο ενός κορυφαίου Έλληνα σχεδιαστή έσβησε, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο στο χώρο της μόδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.