ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εconomist: Η επιστροφή του θρυλικού Τζέιμς Μποντ

Εconomist: Η επιστροφή του θρυλικού Τζέιμς Μποντ

«Aγαπητοί μου. Συναντιόμαστε πάλι». Η ταινία Spectre , η 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ που έκανε πρεμιέρα χτες στη Βρετανία, αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους θεατές από τις προηγούμενες. Tο περιοδικό “Economist” αναφέρεται στη θρυλική ιστορία του «Μποντ, Τζέιμς Μποντ», του πράκτορα 007 που  πίνει το μαρτίνι του χτυπημένο, όχι ανακατεμένο. 

Ανέκαθεν είχε και εξακολουθεί να έχει τους πιο συναρπαστικούς κι επικίνδυνους αντιπάλους, τα ωραιότερα κορίτσια, τα πιο εξελιγμένα αξεσουάρ, τα πιο ποθητά αυτοκίνητα, τα πιο πετυχημένα soundtrack, τα πιο εξελιγμένα gadgets.

O Tζέιμς Μποντ δεν ζει μονάχα δύο φορές, ζει για πάντα… Από το 1953 όταν ο Ίαν Φλέμινγκ εξέδωσε το πρώτο βιβλίο με τον πράκτορα 007, ο θρυλικός κατάσκοπος συνεχίζει να ταξιδεύει από χώρα σε χώρα κυνηγώντας κακούς για πάνω από έξι δεκαετίες. 

Η επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Δόκτωρ Νο». Πρώτος Τζέιμς Μποντ επιλέχθηκε ο Σκοτσέζος Σον Κόνερι, ο οποίος έπαιξε συνολικά σε επτά ταινίες. Ο κινηματογραφικός Μποντ, από τον πρώτο του 1962 και όσους ακολούθησαν, παραμένει η επιτομή του κομψού και τζέντλεμαν κατασκόπου. Γνωρίζει πώς να ντυθεί, τι να πιει, πότε να κλείσει το στόμα του αλλά και αποδίδει με τον πιο περίτεχνο τρόπο το βρετανικό “british style”. 

Καθένας από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον μυστικό πράκτορα προσθέτει μια διαφορετική διάσταση στον χαρακτήρα του με βάση την εισπρακτική επιτυχία της κάθε ταινίας. Ο πιο επιτυχημένος Τζέιμς Μπόντ θεωρείται ο Ντάνιελ Κρεγκ. Αλλά και οι Σον Κόνερι,  Τίμοθι Ντάλτον, Ρότζερ Μουρ και Πιρς Μπρόσναν άφησαν το δικό τους στίγμα στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ. 

Για την ταινία “Skyfall” (2012) με τον Ντάνιελ Κρεγκ, το περιοδικό “Economist” φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών του επισημαίνοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών στη Βρετανία, η πιο εμπορική ταινία της σειράς τόσο στο αμερικανικό box office όσο και παγκοσμίως και η 8η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Άραγε, η νέα ταινία “Spectre” με τις καλλονές Μόνικα Μπελούτσι και Λεα Σειντού να πλαισιώνουν τον Ντάνιελ Κρεγκ θα σημειώσει ανάλογη εισπρακτική επιτυχία;  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.