ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα [φωτό, βίντεο]

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα [φωτό, βίντεο]

Ένα πολύχρωμο πλήθος ταινιών περιέχει η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Η Αντζολίνα Τζολί θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Στήβεν Φρίαρς, ενώ οι διάσημες «Ανατριχίλες» φαίνονται ικανές να φοβερίσουν και την Ντενιζ Εργκιβέν στο συνταρακτικό της ντεμπούτο με τις «Ατίθασες».

Πολλές και καλές επιλογές γι’ αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα.

Δίπλα στη Θάλασσα -Δράμα /ΗΠΑ /2015

  • By The Sea
  • Σκηνοθεσία: Αντζελίνα Τζολί
  • Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Μελανί Λοράν, Μελβίλ Πουπό, Νιλς Άρεστρουπ

Τι Συμβαίνει:

Η δεύτερη, πολυαναμενόμενη, κινηματογραφική συνάντηση του «χρυσού» ζευγαριού του Χόλιγουντ, λαμβάνει χώρα δέκα χρόνια μετά την επιτυχημένη ταινία Mr & Ms Smith, που τους ένωσε εις σάρκα μίαν, τοποθετείται στη δεκαετία του ‘70 και έχει θέμα τις δυσκολίες του έγγαμου βίου.

Στο τρίτο σκηνοθετικό της εγχείρημα, η Αντζελίνα Τζολί Πιτ υποδύεται μια πρώην χορεύτρια, τη Βανέσα, και στο ρόλο του κινηματογραφικού συζύγου της, Ρόλαντ, ενός Αμερικανού συγγραφέα, βρίσκουμε το έτερόν της ήμισυ, Μπραντ Πιτ. Απόμακροι συναισθηματικά και αποξενωμένοι ως ζευγάρι, οι δυο τους θα βρεθούν σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας, όπου θα γνωρίσουν μερικούς από τους κατοίκους της και θα κληθούν να αναμετρηθούν με τα μυστικά τους και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης τους και την κοινή τους πορεία.

Η Κόρη του Ρέμπραντ -Κωμωδία /2015

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Μπέζος. Δημ. Καταλειφός, Ευαγγ. Καρακατσάνη, Γ. Κοτανίδης, Χρ. Μουστάκας , Φωτ. Μπαξεβάνη, Δημήτρης Πιατάς, Ν. Χατζόπουλος, Γ. Χρυσοστόμου, Δ. Ματσούκα, Χρ. Στάνκογλου. 

Τι Συμβαίνει:

Η καινούργια ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας.

Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Ο σκηνοθέτης για άλλη μια φορά μεταχειρίζεται αλληγορικά σχήματα σε μια κωμική ατμόσφαιρα κάνοντας ένα σχόλιο πάνω στο αληθινό και το πλάστο της ύπαρξης που διατρέχει τις σύγχρονες σχέσεις. Αγαπημένα θέματα και συζητήσεις που όμως έχουν γίνει διεξοδικά πια, με απαντήσεις που δεν οδήγησαν πουθενά. 

Ανατριχίλες -Φαντασίας /ΗΠΑ /2015

  • Goosebumps
  • Σκηνοθεσία: Μπομπ Λέτερμαν
  • Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Ντυλαν Μινέτ,Εϊμι Ράιαν, Ράϊαν Λι, Τζιλιαν Μπελ.

Τι Συμβαίνει:

Η ταινία που περιέχει ένα  πετυχημένο συνδιασμό πραγματικής δράσης  αλλά και animation ζωντανεύει (με σχετική αργοπορία) μερικά από τα πιο διασημα τέρατα της πετυχημένης σειράς βιβλίων του Ρόμπερτ Λόρενς Στάϊν που κυκλοφορούν στην Αμερική από την δεκαετία του 90.

Εδώ τα διάσημα τέρατα της σειράς bestseller Ανατριχίλες κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο στην ομώνυμη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον απολαυστικό Τζακ Μπλακ (School of Rock). Σε σκηνοθεσία του Ρομπ Λέτερμαν (Shark Tales) η ταινία  δίνει σάρκα και οστά στους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της ανθολογίας -όπως τον Σλάπι, τη δαιμόνια κούκλα εγγαστρίμυθου- και χαρίζει ένα διασκεδαστικά τρομαχτικό θέαμα με αρκετό σασπένς και γέλιο.

Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ (Dylan Minnette) αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσά του Χάνα (Odeya Rush) θα του δώσει φτερά. Μόνο που, όπως αποκαλύπτεται, πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν (Jack Black), διάσημος συγγραφέας των bestseller Ανατριχίλες.

Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν  κατά λάθος τα τέρατα απελευθερώνονται, θα πρέπει ο Στάιν, ο Ζακ και η Χάνα να τα ξαναστείλουν πίσω στις σελίδες απ’ όπου ξεπήδησαν.

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί -Ντοκιμαντέρ /Χιλή /2014

  • Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουζμάν

Τι Συμβαίνει:

Ντοκυμαντέρ προσωπικού χαρακτήρα με όμορφες εικόνες και υπερχειλίζοντα λυρισμό από τον Χιλιανό Πατρίτσιο Γκουσμάν (Σαλβαδόρ Αλιέντε).  Εικόνες που κυλούν σαν γάργαρο νερό ενώ μέσα τους διαφαίνεται η εσωτερική υπαρξιακή αγωνία ενός από τους σημαντικότερους ντοκυμαντερίστες του καιρού μας. Ο Γκουσμάν βυθίζεται στο  νερό της πατρίδας του και διηγείται ιστορίες από τους πρώτους ιθαγενείς στη Χιλή.

Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής και ταυτόχρονα κρύβει το μυστικό δύο κουμπιών που βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού. Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων.

Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος. Στο κέντρο όλων, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο ονόματι Τζέρεμι Μπάτον.

To μαργαριταρένιο κουμπί του Πατρίσιο Γκουζμάν, το κορυφαίο ντοκιμαντέρ της χρονιάς έλαβε στο περυσινό Φεστιβάλ Βερολίνου την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής.

Ατίθασες -Δράμα /Τουρκία /2015 

  • Mustang
  • Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν
  • Παίζουν: Γκιουνεζ Σενσού,Ντογκμπά Ντογκουσλού, Ελιτ Ισκάν, Ιλάιντα Αγκντογκαν.

Τι Συμβαίνει:

Το καλοκαίρι έχει μόλις αρχίσει.

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδερφές γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στην θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή, οι δουλειές του σπιτιού και τα μαθήματα μαγειρικής αντικαθιστούν το σχολείο και οι γάμοι των κοριτσιών κανονίζονται ο ένας μετά τον άλλο.

Οι πέντε αδερφές αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, ενάντια στα όρια που τους επιβάλλονται…

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016 και επικεντρώνεται στο τι σημαίνει να γεννηθείς κορίτσι στη σύγχρονη Τουρκία, σε μια αντιφατική κοινωνία όπου το μέλλον και η ζωή σου είναι προδιαγεγραμμένα. Η δημιουργός αποφασίζει να τοποθετήσει την ιστορία της σε ένα χωριό εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη, ενισχύοντας την απομόνωση, αλλά και την καταπίεση που αισθάνονται οι ηρωίδες.

Μια ιστορία ενηλικίωσης, όχι με τους ευνοϊκότερους όρους, αλλά με όπλο τον ισχυρό αδερφικό δεσμό και με την ορμή ενός άγριου και ατίθασου αλόγου.

Το Πρόγραμμα -Δράμα /Βρετανία /2015

  • Program
  • Σκηνοθεσία: Στήβεν Φρίαρς
  • Παίζουν: Λι Πέις, Μπεν Φόστερ, Τζέσι Πλέμονς, ΝτάστινΧόφμαν, Κρις Ο’ Ντάουντ, Ελέν Κάσιντι, Γκιγιόμ Κανέ, Έντουαρντ Χογκ, Λόρα Ντόνελι, Μπράιαν Γκρίνμπεργκ, Ντένις Μενοσέ.

Τι Συμβαίνει:

Τι κρύβεται πίσω από τους υπεραθλητές που σαρώνουν τα ρεκόρ σε κάθε αθλητικό γεγονός. Αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε και κανείς δεν το λέει δημόσια. Τα αναβολικά.

Ο Στηβεν Φριάρς δε μασάει τα λόγια του. Με αφορμή το σκάνδαλο Αρμστρονγκ όπου αποκαλύφθηκε πως ο διάσημο αμερικανός ποδηλάτης έπαιρνε συστηματικά αναβολικά και κορόιδευε τους πάντες, ο Φριαρς βάζει βαθιά το κινηματογραφικό του νυστέρι στο σάπιο σώμα του μοντέρνου πρωταθλητισμού.

Αποκαλύπτει όλα τα κυκλώματα και το πως λειτουργούν σε τρόπο ώστε να μην σου μένει καμιά αμφιβολία για το παραμύθι που εξελίσσεται σε κάθε επαγγελματική αγωνιστική συνάντηση.

Ο κόσμος χρειάζεται ήρωες κι ο Λανς Άρμστρονγκ ήταν ο απόλυτος ήρωας στον κόσμο του αθλητισμού. Μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο Άρμστρονγκ επέστρεψε στην ποδηλατική του καριέρα το 1999, αποφασισμένος να κερδίσει το Tour de France. Με τη βοήθεια του γιατρού του Μισέλ Φεράρι και τον αρχηγό της ομάδας του Γιόχαν Μπράινιλ, ανέπτυξαν  το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλήματος. Το πρόγραμμα επέτρεψε στο Λανς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του να κατακτήσουν τον κόσμο της ποδηλασίας, κερδίζοντας το Tour de France εφτά συνεχόμενες χρονιές. 

Δεν πίστεψαν όλοι όμως αυτό το παραμύθι.. ο δημοσιογράφος των Sunday Times, Ντέιβιντ Γουόλς, αρχικά μαγεμένος από το ταλέντο του Άρμστρονγκ, δεν άργησε να αναρωτηθεί αν ήταν «καθαρός». Πάλεψε για να ξεσκεπάσει την αλήθεια, ρίσκαρε την καριέρα του και κόστισε στην εφημερίδα του αμέτρητα δικαστικά έξοδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δικαιώθηκε όταν κάποιοι αποφάσισαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για τη μεγαλύτερη πλάνη του αιώνα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.