ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η σκηνή από τον «Joker» που αποκαλύπτει αν ζει η Σόφη

Η σκηνή από τον «Joker» που αποκαλύπτει αν ζει η Σόφη

Η ταινία Joker δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό που την παρακολούθησε.

Όσοι είδαν την ταινία, που έσπασε όλα τα ρεκόρ στους κινηματογράφους, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων τη σχέση που δημιούργησε ο Άρθουρ Φλεκ με την Σόφη, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία. Η τελευταία φορά που είδαν την Σόφη ήταν όταν του ζήτησε έντρομη να φύγει από το σπίτι της, ζητώντας του να μην πειράξει εκείνη και την κόρη της. Τότε, οι θεατές συνειδητοποιούν ότι η σχέση που είχαν δει να δημιουργείται με τον Joker ήταν αποκύημα της φαντασίας του.

Επιστρέφοντας στη σκηνή του διαμερίσματος, ο Joker εγκαταλείπει το σπίτι και τότε υπάρχει ένα ερώτημα: Την σκότωσε ή όχι; Σύμφωνα με το Insider ο σκηνοθέτης αφήνει σκοπίμως τη μοίρα της Σόφη διφορούμενη.

«Δεν την σκοτώνει, σίγουρα. Μας άρεσε η ιδέα ότι είναι σχεδόν σαν τεστ για το κοινό για να αναρωτηθεί ‘πόσο τρελός είναι αυτός;’. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μίλησα εγώ πιστεύουν ότι δεν την σκότωσε γιατί καταλαβαίνουν ότι σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι κατάλαβαν ότι, ακόμη και ως κακοποιός, ζούσε με έναν συγκεκριμένο κώδικα. Φυσικά, δεν σκότωσε αυτή τη γυναίκα», απάντησε ο Τοντ Φίλιπς σε ερώτηση του IndieWire

Joker: Η κομμένη σκηνή αποκαλύπτει την μοίρα της Σόφη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σκηνή του διαμερίσματος είναι η τελευταία που εμφανίζεται η Σόφη στην ταινία Joker, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται και ερωτηματικά. Ωστόσο, ο Φίλιπς αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια κομμένη σκηνή που επιβεβαιώνει ότι η Σόφη ζει. Η σκηνή δείχνει τη ηρωίδα να παρακολουθεί τη συνέντευξη του Joker στον Μάρεϊ Φράνκλιν. Ο Φίλιπς έκοψε τη στιγμή επειδή ήθελε μόνο να αφηγηθεί την ταινία από την οπτική γωνία του Άρθουρ και η εμβόλιμη Σόφι θα είχε διαταράξει την αφηγηματική δομή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.