ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανοίγουν τα μουσεία τη Δευτέρα: Το βίντεο του Υπουργείου Πολιτισμού

Ανοίγουν τα μουσεία τη Δευτέρα: Το βίντεο του Υπουργείου Πολιτισμού

Έτοιμα να υποδεχθούν το κοινό θα είναι από τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, τα μουσεία της χώρας, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας, καθώς προηγήθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Μέσω βίντεο -παραγωγής του γραφείου Τύπου- το Υπουργείο καλεί τους πολίτες να απολαύσουν τους θησαυρούς των μουσείων.

Από το Υπουργείο σημειώνεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη συνεργάστηκε με την Έφορο και τα στελέχη του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγιεινής.

Αντίστοιχες συνεργασίες λαμβάνουν χώρα σε όλα τα μουσεία, προκειμένου να εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα.

  • Ανάλογα με το μουσείο, θα ορίζεται μέγιστος αριθμός επισκεπτών, αλλά και ασφαλείς διαδρομές περιήγησης, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Παράλληλα, οι επισκέπτες καλούνται να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες:
  • Να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου τουλάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.
  • Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
  • Η λειτουργία εστιατορίων και καφέ στους χώρους των μουσείων θα λειτουργούν βάσει των οδηγιών για τους χώρους εστίασης, με τα τραπεζοκαθίσματα να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση.
  • Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.
  • Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται, ενώ όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.
  • Επίσης, σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια, από το υπουργείο προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου αυτό υφίσταται, προκειμένου να ελέγχεται ο αριθμός των επισκεπτών, ενώ ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ), ατόμων άνω των 65, εγκύων και άλλων.
  • Στην περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με οδηγό-ξεναγό, θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, ενώ θα υιοθετηθούν ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αλλά και η αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (τάμπλετ, ακουστικά και άλλα). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

Ασφάλεια εργαζομένων

Αναφορικά με τους εργαζομένους οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, σε ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμό, ασφάλεια, θα πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό.

Επίσης, θα τοποθετηθούν διαχωριστικά, όπου κριθεί απαραίτητο, ενώ θα απολυμαίνονται οι χώροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εμπλεκόμενοι καλούνται να δείχνουν ατομική ευθύνη, ενώ οι διοικήσεις των μουσείων πρέπει να λαμβάνουν αν απαιτείται και επιπλέον μέτρα, για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.