ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μίκης Θεοδωράκης: Γερμανός μουσικός τραγούδησε με την κιθάρα του προς τιμήν του σπουδαίου συνθέτη (βίντεο)

Μίκης Θεοδωράκης: Γερμανός μουσικός τραγούδησε με την κιθάρα του προς τιμήν του σπουδαίου συνθέτη (βίντεο)

Το παρών έδωσε στη Μητρόπολη Χανίων για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, ο οποίος τραγούδησε με την κιθάρα του μελωδίες του Έλληνα συνθέτη.

Παίζοντας τις μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, ο Γερμανός μουσικός παρέσυρε το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο τραγούδησε μαζί του.

Ο Henning Zierock, ο Μίκης Θεοδωράκης και τα συνέδρια ειρήνης

Μετά από πρωτοβουλία του Henning Zierock, διοργανώθηκαν, το 1988, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία της τότε Δυτικής Γερμανίας, δύο συνέδρια για την ειρήνη με τη συμμετοχή πολιτικών, όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου (πρώην πρόεδρος), αλλά και συγγραφέων, όπως ο Φρήντριχ Ντύρενματ, μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών και σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Εκεί ανέπτυξε τη «θεωρία του ελεύθερου χρόνου», εστιάζοντας στη σημασία της για τη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

Στο Τύμπιγκεν, όπου έδωσε το «παρών» και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική εκστρατεία κατά των πολέμων, «Πολιτισμός της Ειρήνης» (Kultur des Friedens).

Παίζει Μίκη στις πορείες στη Γερμανία

Ο φίλος πλέον του Μίκη Θεοδωράκη τον εξυμνεί και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία, παίζοντας με την κιθάρα του τραγούδια του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει ως κεντρική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook τη χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», την οποία «έντυσε» μουσικά ο Θεοδωράκης, με τον Άντονι Κουίν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαζί μάλιστα με τη σύντροφό του, Heike Haensel, πολιτικό της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και ακτιβίστρια, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του, τον Μάιο του 2012.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.