ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Σάκης ή Δασκαλάκης;»: «Οι Έλληνες με έμαθαν επειδή έχασε ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision»

«Σάκης ή Δασκαλάκης;»: «Οι Έλληνες με έμαθαν επειδή έχασε ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην Βίκυ Φλέσσα και την εκπομπή “Στα Άκρα” ο “Έλληνας Αινστάιν”, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο σπουδαίος επιστήμονας μίλησε για τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, την έρευνα και τον γρίφο του Nash, τον οποίο και κατάφερε να καταρρίψει ως φοιτητής.

Μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια στο πρότυπο σχολείο Βαρβάκειο και για τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του.

Όπως ανέφερε, τελείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με βαθμό σχεδόν άριστα, δηλαδή 9,98, καθώς είχε πάρει σε όλα τα μαθήματα 10, εκτός από ένα, που πήρε 9.

«Τελείωσα με 9,98. Σε αυτό που πήρα 9 ήταν στο μάθημα της μακροοικονομίας. Οι βαθμοί για μένα δεν ήταν ποτέ στόχος, ωστόσο ήμουν τελειομανής, πράγμα το οποίο είναι και φρένο γιατί μερικές φορές μπορεί να σε ακινητοποιήσει. Το τέλειο ποτέ δεν θα το πετύχεις, πρέπει να βάλεις μία ιεράρχηση».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη διπλωματική του εργασία με την οποία και κατέρριψε τον γρίφο του Νας:

«Αποφάσισα πως το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας θα είναι η θεωρία παιγνίων μόλις γύρισα από Αμερική. Ετσι πήρα ένα από τα πιο πρόσφατα papers που είχε δημοσιεύσει ο μέντοράς μου, Χρήστος Παπαδημητρίου μαζί με έναν μεταπτυχιακό φοιτητή και συνειδητοποίησα πως μέσα στο paper υπήρχε ένα ανοιχτό πρόβλημα. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό».

Μάλιστα, μίλησε για τη συνάντησή του με τον Τζον Φορμπς Νας :

«Περίμενα, ήθελα να γίνει αυτή η συζήτηση. Ο Νας είναι ενας θρύλος. Με ενδιέφερε πολύ η συζήτηση μαζί του. Ηταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και εκτός από το μυαλό του , ήταν μία ασκητική φιγούρα, μπορούσες να ανταλλάξεις πολλές πληροφορίες, αλλά δεν έβλεπες κάποια έκφραση στο πρόσωπο του, όπως θα έβλεπες σε κάποιον άλλον» ανέφερε ο καθηγητής του MIT, λέγοντας πως το ανέκφραστο πρόσωπό του ήταν και αυτό που του έκανε τόσο εντύπωση.

Σάκης ή Δασκαλάκης;

Ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη του για το πως έγινε γνωστός στην Ελλάδα.

«Το 2009 αποφασίζει ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM να μου δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ανακοίνωση έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Ελληνες. Κάποιος στο Τwitter, τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε “Σάκης ή Δασκαλάκης” και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου “ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών”. Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και εγώ να γίνω γνωστός στους Ελληνες», αποκάλυψε ο «Ελληνας Αϊνστάιν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.