ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oι τελικοί υποψήφιοι για το Man Booker Prize 2016

Oι τελικοί υποψήφιοι για το Man Booker Prize 2016

Ο οργανισμός Man Booker Prize ανακοίνωσε σήμερα τα βιβλία -και τους συγγραφείς τους, που θα διεκδικήσουν το περίβλεπτο λογοτεχνικό βραβείο για το 2016. Για όσους σκοπεύουν να τα διαβάσουν όλα πριν την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, στις 25 Οκτωβρίου, τα νέα είναι εξαιρετικά καθώς η φετινή λίστα περιλαμβάνει μόλις 6 τίτλους.

Σύμφωνα με τη Guardian, το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης είναι πως η κριτική επιτροπή επέλεξε βιβλία σχετικά άγνωστων συγγραφέων που «παίρνουν ρίσκα σε επίπεδο γλώσσας και φόρμας» και άφησε απ’ έξω μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Νομπελίστα JM Coetzee, του νικητή του βραβείου Costa, AL Kennedy και της βραβευμένης με Πούλιτζερ Elizabeth Strout. Παρόλα αυτά η φετινή λίστα δεν έχει τον ίδιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα με την περσινή, καθώς οι συμμετέχοντες προέρχονται αποκλειστικά από Αμερική, Καναδά και Αγγλία.

«Το Man Booker Prize υποβάλει τα μυθιστορήματα σε ένα επίπεδο ελέγχου από το οποίο λίγα βιβλία μπορούν να επιβιώσουν. Ξαναδιαβάζοντας την απίστευτα μεγάλη σε ποικιλία και προκλητική λίστα μας, ήταν αγωνιώδες και ταυτόχρονα συναρπαστικό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τεράστια δύναμη της γραφής», είπε η Amanda Foreman, πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, την οποία συμπληρώνουν οιJon Day, Abdulrazak Gurnah, David Harsent και Olivia Williams. man booker prize 2016

Η λίστα των υποψηφίων για το Man Booker Prize 2016 είναι η εξής:

Paul Beatty (ΗΠΑ)

The Sellout

Deborah Levy (ΗΠΑ)

Hot Milk

Graeme Macrae Burnet (Αγγλία)

His Bloody Project

Ottessa Moshfegh (ΗΠΑ

David Szalay (Καναδάς-Αγγλία)

All That Man Is

Madeleine Thien (Καναδάς)

Do Not Say We Have Nothing

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:  Νάγια Κωστιάνη, huffingtonpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.