ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Κέρκυρα ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Στην Κέρκυρα ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους του ελληνικού κινηματογράφου μετά τη βραβευμένη διεθνώς ταινία του «Καζαντάκης», θα βρεθεί στο νησί της Κέρκυρας καθώς είναι γνωστό ότι προετοιμάζει την ταινία για τον μεγάλο Κερκυραίο Ιωάννη Καποδίστρια.

Πρωτίστως, θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου Γιάννης Σμαραγδής: Ο αρχιτέκτονας της ψυχής του στοχαστή Μίμη Τσακωνιάτη, με υπότιτλο «Καλή σου νύχτα, κυρ’ Αλέξανδρε», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Τετάρτη 8 Μαΐου στις 18:00 στην Ιόνιο Βουλή, με την ευγενική στήριξη από το Κέντρο UNESCO Iονίου και τη χορηγία του βιβλιοπωλείου ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.

(Γιάννης Σμαραγδής)

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Λυκούργος Σκιαδόπουλος, καθώς και ο Γιάννης Σμαραγδής.

Το συντονισμό θα κάνει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Λεωνίδας Μακρής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο σκηνοθέτης θα απαντήσει τόσο για το βιβλίο, όσο βεβαίως και για τη ταινία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

(Λεωνίδας Μακρής)

Στο βιβλίο το οποίο θα παρουσιαστεί, είναι το πρώτο βιβλίο μιας τετραλογίας, ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρεται από τον συγγραφέα ως «Βιογράφος του ελληνικού φωτός».

Έτσι τον χαρακτηρίζει ο συγγραφέας σ’ αυτό το βιβλίο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον άγιο των ελληνικών γραμμάτων τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και στην ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή «Καλή σου Νύχτα, κυρ’ Αλέξανδρε» και η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1981 στην ΕΡΤ.

Είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε από τα τέσσερα βιβλία που αναφέρονται στις ταινίες «ΚΑΒΑΦΗΣ», «EL GRECO» που έχουν ήδη γραφτεί και «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ», που γράφεται τώρα, ταινίες αφιερωμένες σε πρόσωπα- πυλώνες του ελληνικού αισθήματος που κινηματογράφησε ποιητικά ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ιδιαίτερη είναι η χαρά του Γιάννη Σμαραγδή για την επικείμενη παρουσίαση του βιβλίου στη Κέρκυρα, το γενέθλιο νησί του Καποδίστρια που η επόμενη ταινία θα έχει ως κεντρικό πρόσωπο αυτόν τον μεγάλο Κερκυραίο άνδρα.

Μέχρι σήμερα, το εν λόγω βιβλίο έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Λάρισα, αλλά κυρίως στη επίσημη πρώτη στην Αθήνα όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην στοά του βιβλίου.

«Οι καλλιτέχνες δεν είναι αυτόφωτοι δημιουργοί, είναι διάμεσοι ενός ανώτερου Φωτός», είπε ο Γιάννης Σμαραγδής σ’αυτή την πρώτη παρουσίαση. «Είναι μεγάλη μου τιμή που ο στοχαστής Μίμης Τσακωνιάτης έχει ασχοληθεί με τα έργα που ως διάμεσος «μεσολάβησα» για την δημιουργία τους και τον ευχαριστώ βαθύτατα γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος της παρουσίασης και της συζήτησης με το κοινό στην Ιόνιο Βουλή, και για όσους επιθυμήσουν να αποκτήσουν το βιβλίο, ο σκηνοθέτης θα παραμείνει για να τα υπογράψει και εκ μέρους του συγγραφέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.