ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Αηδιαστικό θέαμα – Ψάρι σερβίρεται με ωμό κεφάλι για να κουνά το στόμα

Μία ακόμη ιδιαίτερα περίεργη συνταγή φαγητού από την Κίνα έγινε γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά ένα ψάρι με ωμό κεφάλι.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από παράξενα πιάτα, αλλά λίγα είναι εκείνα που πραγματικά προκαλούν αναγούλα. Αυτό το πιάτο είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από έναν εστιάτορα στην πόλη Chiayi, στην Ταϊβάν. Το πιάτο, γνωστό και ως «ζωντανό-νεκρό ψάρι» αποτελείται από ένα ολόκληρο ψάρι, συνήθως κυπρίνο, του οποίου το σώμα έχει μαγειρευτεί και καλύπτεται με σάλτσα ενώ το κεφάλι διατηρείται ζωντανό.

Το περίεργο πιάτο άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο στην Κίνα και την Ταϊβάν το 2007 όταν φωτογραφίες και βίντεο της παράξενης «λιχουδιάς» άρχισαν να κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Το κεφάλι του ψαριού τυλίγεται με μια πετσέτα με παγάκια και το σώμα του βυθίζεται μέσα σε καυτό λάδι και τηγανίζεται για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, το ψάρι τοποθετείται προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο, καλύπτεται από γλυκόξινη σάλτσα και σερβίρεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.