ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκτάκτως συνεδριάζει η Ιεραρχία στις 19 Μαρτίου – Συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας στο επίκεντρο

Εκτάκτως συνεδριάζει η Ιεραρχία στις 19 Μαρτίου – Συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας στο επίκεντρο

Η Ιεραρχία θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 19-20 Μαρτίου. Η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης.

Σε έκτακτη Συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις 19-20 Μαρτίου παραπέμφθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Το σχέδιο της συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση ενώ σαφές είναι ότι η Εκκλησία έχει βάλει τις δικές της «κόκκινες γραμμές».

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ θα ολοκληρωθεί αύριο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στην Ιεραρχία θα συζητηθεί η αναπλήρωση της χηρεύουσας θέσης μητροπολίτη στη Μητρόπολη Γλυφάδας. Επίσης, η ΔΙΣ έκανε δεκτή την παραίτηση του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Για την παραίτηση του μητροπολίτη ενημέρωσε τη Σύνοδο ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προ ημερών επισκέφθηκε τον κ. Χρυσόστομο και συζήτησε μαζί του. Για το λόγο αυτό αναμένεται να συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα για τις υποψηφιότητες για τις τρεις Μητροπόλεις Περιστερίου, Γλυφάδας και Σισανίου Σιατίστης.

Ισχυρή υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Περιστερίου θεωρείται ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Για την Μητρόπολη Σιατίστης ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Καστοριάς Αθανάσιος.

Για την Μητρόπολη Γλυφάδας ως ισχυρή υποψηφιότητα προβάλλει ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ωστόσο ακούγονται από τοπικούς παράγοντες και άλλες φωνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι καμία από τις τρεις υποψηφιότητες δεν είναι ταυτισμένη με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου , γεγονός που «μεταφράζεται» ως άνοιγμα στην Ιεραρχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.