ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυμα του Ρώσου Πατριάρχη στο Φόρουμ της Ρόδου για «σκληρά μέτρα» ώστε να προστατευτούν οι χριστιανοί στη Μ. Ανατολή

Μήνυμα του Ρώσου Πατριάρχη στο Φόρουμ της Ρόδου για «σκληρά μέτρα» ώστε να προστατευτούν οι χριστιανοί στη Μ. Ανατολή

Παρέμβαση από την Μόσχα  πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, με θέμα την προστασία των χριστιανών της Μ.Ανατολής, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο Ρώσος προκαθήμενος είναι βαθύτατα λυπημένος για τους απηνείς  διωγμούς  , τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τους αποκεφαλισμούς και τις σταυρώσεις χριστιανών πολιτών από τον ISIS , στην πολύπαθη Συρία.

«Σήμερα το κύριο  θέμα είναι η ίδια η ύπαρξη του χριστιανικού πληθυσμού στις περιοχές όπου έχει ανθήσει  εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, χρειαζόμαστε όχι μόνο σκληρά λόγια για την υπεράσπιση της ειρήνης και της αδελφοσύνης, αλλά και ενεργητικά μέτρα», αναφέρει  το μήνυμα του Πατριάρχη κκ. Κυρίλλου, στο Φόρουμ με  θέμα τον χριστιανισμό στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.

Ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κκ Κύριλλος κάλεσε τους συμμετέχοντες στην 13η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Φόρουμ με θέμα τον  «Διάλογο των Πολιτισμών» στο ελληνικό νησί της Ρόδου,  να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των διωκόμενων χριστιανών στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ότι το 13ο  Φόρουμ στην Ρόδο πραγματοποιείται  σε  «δύσκολους καιρούς, ειδικά τώρα που ο  κοινωνικο-πολιτικός χώρος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από δυνάμεις του μίσους, της εχθρότητας και των συνεχών απειλών, ενώ  «κάποιοι» άλλοι κάνοντας  αισχρή αντιπολίτευση επιφέρουν τον πόνο και την  δυστυχία σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους», κατέληξε ο προκαθήμενος της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν  στην δημιουργία των κοινωνικών αξιών της δικαιοσύνης, της  αμοιβαίας υποστήριξης και της ευγένειας , για σώσουν ότι δύναται να σωθεί.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, η Ρωσία αυτή την στιγμή δίνει έναν  ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές, αλλά και την δύση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο  Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε πως «η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι  ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι ένας θρησκευτικός κυρίως πόλεμος, ανάμεσα στο ακραίο Ισλάμ και τον χριστιανισμό. Ο νικητής στο τέλος θα είναι ο χριστιανισμός, όχι το θέλουμε εμείς , αλλά διότι έτσι «προορίζεται» να γίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.