ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δίπλωμα οδήγησης σε χρόνο ρεκόρ – Σε 48 ώρες πλέον για τους νέους οδηγούς

Δίπλωμα οδήγησης σε χρόνο ρεκόρ – Σε 48 ώρες πλέον για τους νέους οδηγούς

Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αναμονής για την ανανέωση, αντικατάσταση ή έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα ψηφιακής εξυπηρέτησης και από τις 100 ή 150 μέρες που απαιτούνταν έως και σήμερα, ο χρόνος αναμονής πέφτει στις επτά μέρες. Παράλληλα, τα προσωρινά διπλώματα για νέους οδηγούς εκδίδονται σε 48 ώρες.

Τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν πως κατατέθηκαν συνολικά 17.978 αιτήματα μέσω 163 ΚΕΠ της χώρας, εκ των οποίων 17.953 διαβιβάστηκαν μέσω των 147 ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Ενημέρωση σχετικά με τη νέα αυτή εφαρμογή και τη λειτουργικότητά της, παρείχαν οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής και Παπάγου στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον γενικό διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ηλία Δόλγυρα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ των εν λόγω δήμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από απόσταση, χωρίς την ταλαιπωρία του γκισέ και των πολύμηνων αναμονών», τόνισε ο κ. Πατούλης και έκανε λόγο για την αρχή μεταβολής του γραφειοκρατικού συστήματος και για τους παλιούς οδηγούς αλλά και για τους νέους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.