
Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιβάτες με παροχή ασφαλών υπηρεσιών, η Lufthansa ξεκίνησε από σήμερα (12/11) δοκιμαστικό πρόγραμμα διενέργειας γρήγορω» τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες της.
Αυτά αφορούν τις πτήσεις Μόναχο – Αμβούργο και θα ακολουθήσει η γραμμή Βιέννη – Βερολίνου, η οποία εξυπηρετείται από την θυγατρική της, την Austrian Airlines.
Η υποχρέωση αφορά όλους τους επιβάτες, οι οποίοι -εναλλακτικά- μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ το πολύ 48 ωρών ή να αλλάζουν χωρίς κόστος την κράτησή τους.
Τα νέα μέτρα περιορισμού, που τίθενται πλέον σε εφαρμογή σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, εξακολουθούν να κρατούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα την επιβατική κίνηση.
Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, έγινε σήμερα γνωστό ότι τον Οκτώβριο εξυπηρετήθηκαν 1,07 εκατομμύριο επιβάτες, κατά 83,4% λιγότεροι από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2019. Την ίδια ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο όγκος των εμπορευματικών μεταφορών και των αεροπορικών αποστολών αυξήθηκε κατά 1,8% στους 178.702 τόνους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.