ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επτά ιδανικοί προορισμοί για τον πρώτο μήνα του έτους

Επτά ιδανικοί προορισμοί για τον πρώτο μήνα του έτους

Θέλετε να ξεκινήσει ο χρόνος με ένα ταξίδι που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα σας χαρίσει ασύγκριτες εμπειρίες; Δείτε παρακάτω τους ιδανικούς προορισμούς για τον πρώτο μήνα του έτους!

1. Νορβηγία: Για να δείτε το Βόρειο Σέλας

Το θέαμα του Βόρειου Σέλας είναι μια αξέχαστη εμπειρία- και ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας αφού το φαινόμενο αυτή την εποχή είναι πιο έντονο. Ακόμα καλύτερα, παρατηρείστε το κάνοντας κρουαζιέρα στα συναρπαστικά νορβηγικά φιορδ. Ντυθείτε ζεστά και ετοιμαστείτε να δείτε τον ουρανό να γεμίζει απόκοσμα σχήματα και χρώματα στην καρδιά του χειμώνα!

2. Tobago: Για ήλιο και ρούμι

Ιδανικός καιρός, ειδυλλιακά τοπία και άφθονο ρούμι. Το νησί Tobago είναι ο τέλειος προορισμός για ηλιόλουστες διακοπές τον Ιανουάριο. Για παραλίες με λευκή άμμο και ζαφειρένια νερά, επισκεφθείτε την παραλία του Pigeon Point. Εκεί θα επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ και θα πιείτε το ρούμι σας χαζεύοντας το πλήθος που κυκλοφορεί. Και αν έχετε όρεξη για περιπλάνηση, θα βρείτε μονοπάτια που σας οδηγούν στην καρδιά του τροπικού δάσους με καταρράκτες και εξωτικά πουλιά. Καλώς ήρθατε στην άγρια και πανέμορφη Καραϊβική!

3. Costa Rica: Για τρελές περιπέτειες

Θέλετε να κάνετε αξέχαστες διακοπές γνωρίζοντας την άγρια φύση; Τότε η Κόστα Ρίκα με τα ιγκουάνα που λιάζονται, τους πολύχρωμους τουκάνους και τους τεμπέληδες βραδύποδες είναι το μέρος που ψάχνετε. Το μικρό αυτό κομμάτι γης της Κεντρικής Αμερικής θα σας εντυπωσιάσει με τα τροπικά του δάση που μπορείτε να εξερευνήσετε είτε περπατώντας, είτε σε δύο ρόδες ή για τους πιο τολμηρούς διασχίζοντας τις σχοινένιες γέφυρες. Φτιάξτε τον σάκο σας και ετοιμαστείτε για περιπέτεια!

4. Λος Άντζελες: Για ηλιόλουστο sightseeing

Κάποτε ίσως αποτελούσε όνειρο θερινής νυκτός, αλλά πλέον οι ΗΠΑ με όλο και περισσότερες και φθηνότερες πτήσεις από την Ευρώπη είναι ένας προορισμός για όλους. Αφήστε τη χιονισμένη Νέα Υόρκη να παγώνει και επισκεφθείτε το ζεστό Λος Άντζελες με τη Λεωφόρο του Χόλιγουντ, τους σέρφερ και τα Universal Studios, για βουτιές, μαύρισμα και κοκτέιλ. Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλετε τα rollers σας από την ντουλάπα;

5. Αμπού Ντάμπι, Αραβικά Εμιράτα: Για ένα πολιτιστικό διάλειμμα

Θέλετε ένα ταξίδι που θα σας ξετρελάνει; Μπορεί το Ντουμπάι να προσελκύει περισσότερους τουρίστες, το Άμπου Ντάμπι όμως, γίνεται ολοένα και καλύτερο με τον καιρό. Και τον χειμώνα έχει τον καλύτερο καιρό! Εκεί δεν θα βρείτε μόνο πολυτελή ξενοδοχεία και ακριβά εστιατόρια, αλλά και προτάσεις για να γνωρίσετε νέες τέχνες και πολιτισμούς. Επισκεφθείτε τη νέα γκαλερί του Λούβρου, παρακολουθείστε πόλο και χαθείτε στην παραδοσιακή αγορά της πόλης με τις μυρωδιές και τα χρώματα που την τυλίγουν.

6. Ηνωμένο Βασίλειο: Για να κακομάθετε τον εαυτό σας

Πρέπει να το παραδεχτούμε: Ο Ιανουάριος είναι ο χειρότερος μήνας για αποτοξίνωση. Τα πάντα είναι μουντά και βαρετά, και έχουμε πολλά ακόμα φαγητά στο ψυγείο από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Γι΄αυτό δώστε χρόνο στον εαυτό σας και υποκύψτε για λίγο ακόμα στις μικρές απολαύσεις. Αφεθείτε σε ένα χαλαρωτικό και μυρωδάτο μασάζ, απολαύστε τα καλύτερα κρασιά και χαλαρώστε αφήνοντας το room service να κάνει τα πάντα για εσάς. Αφού το αξίζετε!

7. Μαρακές, Μαρόκο: Για έθνικ ψώνια

Ενώ οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή του χρόνου στην Ελλάδα είναι χαμηλές, το Μαρακές απολαμβάνει ανοιξιάτικo καιρό, δηλαδή τις ιδανικές συνθήκες για να εξερευνήσετε με άνεση τις αγορές της πόλης. Εάν το έχετε επισκεφθεί ποτέ καλοκαίρι, θα ξέρετε ότι ο ιδρώτας και η πολυκοσμία στην αγορά του Μαρακές είναι συχνό φαινόμενο, γι’ αυτό ο Ιανουάριος είναι η καλύτερη εποχή για αυτό το ταξίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι να κάνετε λοιπόν για ένα ταξίδι-αστραπή στη γοητευτική πόλη; Επισκεφθείτε τους βοτανικούς κήπους Jardin Majorelle, πρώην σπίτι του Yves Saint Laurent, αλλά και το ολοκαίνουργιο μουσείο του διάσημου σχεδιαστή που είχε κάνει την πόλη δεύτερο σπίτι του, ανακαλύψτε θησαυρούς στην αγορά Jemaa el- Fnaa, και απολαύστε ένα χαλαρωτικό χαμάμ που θα αφήσει το δέρμα σας πιο απαλό από ποτέ! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τον πρώτο μήνα του χρόνου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.