Longyearbyen: H πόλη της Νορβηγίας στην οποία «απαγορεύεται» να… πεθάνεις (φωτό)

Longyearbyen: H πόλη της Νορβηγίας στην οποία «απαγορεύεται» να… πεθάνεις (φωτό)

Το Longyearbyen, είναι μια μικρή και γραφική πόλη στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά στη Νορβηγία. Συναντάται στον κόλπο του αρχιπελάγους Svalbard, σε κοντινή απόσταση από το Βόρειο Πόλο, και κατοικείται από περίπου 2.000 άτομα.

Με το απόλυτο σκοτάδι εδώ να διαρκεί για τέσσερις μήνες και τις θερμοκρασίες να σημειώνουν ρεκόρ υπό το μηδέν, πρόκειται για ένα από τα πιο ιδανικά μέρη για να θαυμάσει κανείς το Βόρειο Σέλας.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση με την συγκεκριμένη πόλη της σκανδιναβικής χώρας είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Ο λόγος; Η απαγόρευση του ενταφιασμού των νεκρών κατοίκων της οπουδήποτε στην πόλη, καθώς λόγω των ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών -συνήθως κυμαίνονται στους -15, ενώ έχουν αγγίξει και τους -25 βαθμούς- οι σοροί δεν φτάνουν στην επιθυμητή αποσύνθεση ποτέ!

Από την δεκαετία του 1950, λοιπόν, ο θάνατος δεν επιτρέπεται σε κανέναν εδώ. Εάν υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι κάποιος βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν πρέπει να επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα, καθώς ό,τι κι αν ταφεί στο έδαφος της πόλης, ακόμη κι αν οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια αυξάνονται- δεν αποσυντίθεται ποτέ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.