ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Fake news η «πανδημία των ανεμβολίαστων»: 82 εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Πόσοι πεθαίνουν καθημερινά

Καταρρέει το εμβολιαστικό αφήγημα

Fake news η «πανδημία των ανεμβολίαστων»: 82 εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Πόσοι πεθαίνουν καθημερινά

Από το πρωί πρώτο θέμα σε συστημικά ΜΜΕ είναι ότι ο κορωνοϊός «χτυπά» νέους και ανεμβολίαστους, ενώ συνεχώς «ειδικοί» και κυβέρνηση αναφέρονται σε πανδημία ανεμβολίαστων.

Τα σχετικά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για σοκαριστικά στατιστικά, υποστηρίζουν συνεχώς ότι μπορεί πλέον να αποδείχθηκε ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από τη νόσηση και τη μετάδοση, αλλά όσοι εμβολιαστούν δεν θα καταλήξουν σε ΜΕΘ, ενώ φυσικά γίνονται πάντα πρωτοσέλιδο οι πιθανοί θάνατοι ανεμβολίαστων με Covid-19.

Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική και εκθέτει. Αρχικά να σημειώσουμε ότι παρατηρούμε ότι σε μερικές χώρες οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται είναι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους, ενώ προσφάτως ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιόνγκ είχε ομολογήσει ότι «αποκρύπτονται τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους που νοσούν». Οπότε αυτό μας κάνει να πονηρευτούμε ότι ακόμα και τα νούμερα που θα παραθέσουμε στη συνέχεια μπορεί να είναι λίγο «πειραγμένα».

Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ 82 πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δηλαδή το 17,86% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι. Ναι μεν οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι, όμως προ λίγων ημερών αυτό το ποσοστό ήταν κοντά στο 10%, ενώ προ λίγων μηνών υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κανείς εμβολιασμένος σε ΜΕΘ, κάτι που μας δείχνει ότι διαρκώς αυτό το ποσοστό αυξάνεται.

Ακόμα όμως και το 17,86% δεν είναι μικρό ποσοστό, γιατί αυτοί οι 82 που βρίσκονται διασωληνωμένοι δέχθηκαν να τους χορηγηθεί ένα πειραματικό ιατρικό σκεύασμα με την υπόσχεση ότι δεν θα κινδυνεύσουν.

Παράλληλα καθημερινά καταγράφονται περίπου 8-10 θάνατοι σε πλήρως εμβολιασμένους και αν το δει κάποιος στατιστικά (ακόμα δηλαδή εάν μείνει η ίδια αναλογία που υπάρχει τώρα) εάν φτάσουμε τους 100 νεκρούς ημερησίως που λένε κάποιοι «ειδικοί» τότε τουλάχιστον οι 20 θάνατοι θα αφορούν σε πλήρως εμβολιασμένους.

Τότε για ποια «πανδημία ανεμβολίαστων» μιλάμε; Γιατί 20 νεκροί ημερησίως σε εμβολιασμένους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Και όλο αυτό φυσικά εάν θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι πραγματικά και όχι «μαγειρεμένα», καθώς προσφάτως γυναίκα πλήρως εμβολιασμένη κατήγγειλε ότι την καταχώρησαν ως μη εμβολιασμένη.

Όσον αφορά το «χτυπά» νέους δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη ανάλυση, απλώς θα παραθέσουμε το τι αναφέρει ο ίδιος ο ΕΟΔΥ για τους θανάτους: «Το 95.3% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και ένας αριθμός εμβολιασμένων που έχει υποστεί κάποια παρενέργεια, δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει αδιαφάνεια και γι’ αυτό τον λόγο θα αναφέρουμε τι γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 19 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 28.103 θάνατοι και 2.637.525 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.249.109.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.