ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση διέλυσε το νοσοκομείο Βόλου: «Δεν έχουμε ένα πνευμονολόγο» -Κατόπιν εορτής σπεύδει η Μ.Γκάγκα

Τι δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Βόλου Νίκος Χαυτούρας

Η κυβέρνηση διέλυσε το νοσοκομείο Βόλου: «Δεν έχουμε ένα πνευμονολόγο» -Κατόπιν εορτής σπεύδει η Μ.Γκάγκα

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο του Βόλου, την οποία αποκάλυψε το pronews.gr, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Βόλου Νίκος Χαυτούρας μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Είναι μαύρη η εικόνα στο Βόλο, δεν είναι μόνο το οξυγόνο αλλά γενικώς οι εγκαταστάσεις στο νοσοκομείο. Είχαν προβλεφθεί με άλλα δεδομένα, όχι για μία απέραντη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Το αποτέλεσμα τώρα είναι ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και πέφτει” το οξυγόνο. “Έχουμε φτάσει ταβάνι”. Ουσιαστικά το νοσοκομείο έχει κλείσει, απλώς κάποιοι θέλουν να κρύβουν την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι τραγική και έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές», είπε ο κ. Χαυτούρας.

Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά, «ένας γιατρός καλύπτει 120 ασθενείς με covid-19, ένας παθολόγος με δύο ειδικευόμενους … όπως λέει απλά ο λαός, “δεν έχει γίνει τίποτε”» και όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο, σε όλο το νοσοκομείο «δεν έχουμε ένα πνευμονολόγο», ενώ «στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, από τους 6 μόνιμους που προβλέπονται δεν έχει ούτε έναν… η Αλόννησος από το 2013 έχει να αποκτήσει γιατρό. Τι να λέμε… με τους ίδιους γιατρούς, με την “κλωνοποίηση του ίδιου προσωπικού δεν γίνεται. Μην κοροϊδευόμαστε. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε η βούληση. Αλλά δεν υπάρχει η βούληση τώρα, που ζούμε αυτές τις τραγικές στιγμές”».

Κατόπιν εορτής σπεύδει στο Βόλο η Μ. Γκάγκα

«Πριν δύο εβδομάδες, μετά από έγγραφο-κραυγή αγωνίας του διευθυντή των κλινικών covid-19 και των παθολογικών ότι “δεν πάει άλλο” η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει, καλέσαμε ως ένωση νοσοκομειακών γιατρών σε σύσκεψη τους βουλευτές (σ.τ.σ. της περιοχής). Δεν έγινε τίποτε μέχρι στιγμής. Ούτε η συνάντηση που ζητήσαμε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Τίποτε δεν έγινε. Είπαμε “άμεσα μετακινήσεις γιατρών, εδώ και τώρα, να γίνει επίταξη, να γίνει κάτι. Τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, θα χάσουμε συνανθρώπους μας”. Τίποτε δεν έγινε», συνέχισε ο ίδιος.

«Σήμερα έρχεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Είμαστε σε πόλεμο δίχως όπλα και δίχως πολεμοφόδια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και έχουμε 4 κλινικές covid-19 γεμάτες. Όλοι οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί, δεν πάει άλλο. Χτες δεν υπήρχαν κρεβάτια, περίμενε ο κόσμος, πού θα πάνε οι ασθενείς. Μία “μαύρη” εικόνα, μία τραγική εικόνα, δεν υπάρχουν λόγια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς η Πολιτεία δεν έδειξε τη βούληση να θωρακίσει τα νοσοκομεία. Τόσα χρόνια μιλάμε, τα ίδια και τα ίδια λέμε. Τίποτα δεν έγινε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπήρχαν λύσεις -και άμεσες και μακροπρόθεσμες. Να γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις. Τίποτε δεν έγινε σε αυτή την κατεύθυνση. Και είμαστε αθωράκιστοι, με έναν εχθρό που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει», όπως είπε ο κ. Χαυτούρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.