ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πνευμονολόγος «Ευαγγελισμού»: «Εμβολιασμένοι το 38% των εισαγωγών – Βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης»!

Τελικά πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο;

Πνευμονολόγος «Ευαγγελισμού»: «Εμβολιασμένοι το 38% των εισαγωγών – Βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης»!

Για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία, λόγω και των αναστολών εργασίας, μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή υγειονομικοί, με τον επικουρικό πνευμονολόγο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σταμάτη Τσιπιλή να ρίχνει «βόμβα» και για τον αριθμό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο επικουρικός πνευμονολόγος Σταμάτης Τσιπιλής προειδοποίησε πως είναι θέμα χρόνου η κατάσταση στην Αθήνα να γίνει ασφυκτική όσο της Θεσσαλονίκης.

«Ένας διασωληνωμένος είναι στον όροφο τέσσερις ημέρες σε αναμονή για κρεβάτι εντατικής. Κατέρρευσαν συνάδελφοι, χρειάζονται επαναλαμβανόμενα τεστ και στο νοσοκομείο, καθώς οι εμβολιασμένοι συνιστούν το 38% των εισαγωγών και παρουσιάζουν συμπτώματα στο όριο της διασωλήνωσης. Να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην κλινική Covid του νοσοκομείου οι εμβολισμένοι ήταν περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους» πρόσθεσε ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού».

«Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς. Τώρα η κατάσταση είναι ένας γιατρός για 120 ασθενείς με Covid-19. Είναι μια εικόνα μαύρη και αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορεί να νιώθουν ασφαλείς», κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, στο οποίο έξι άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο.

«Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει. Ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, συν 8 που είναι στις ΜΕΘ», επισημαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αναδιατάσσουν τις κλίνες από ήπια περιστατικά non covid σε περιστατικά Covid, με το πρόβλημα να εστιάζεται στις ΜΕΘ που είναι όλες γεμάτες και χρειάζεται να γίνονται καθημερινά διακομιδές στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.