ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόνο με κωδικό QR η είσοδος σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιες εκδηλώσεις στην Ρωσία

Μόνο με κωδικό QR η είσοδος σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιες εκδηλώσεις στην Ρωσία

Νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και για τα ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στην Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης, για την παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και για την εστίαση και τα καταστήματα λιανεμπορίου οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάσουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή έγγραφο νόσησης από κορονοϊό ή έγγραφο εξαίρεσης από τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάζουν τα ίδια έγγραφα για ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας. Οι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονται στη Ρωσία με αεροπλάνο ή τρένο θα πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ.

Η ρωσική κυβέρνηση σημειώνει ότι η εισαγωγή της χρήσης κωδικών QR για τα ταξίδια και για τους δημόσιους χώρους αποτελεί έκτακτο μέτρο λόγω της δύσκολης κατάστασης με τον κορονοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σχετικές αποφάσεις για τη χρήση του QR και πού θα χρησιμοποιείται πρέπει να κυρωθούν και από τις περιφερειακές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.