ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ρεκόρ κρουσμάτων σύφιλης στην Βρετανία

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ρεκόρ κρουσμάτων σύφιλης στην Βρετανία

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σύφιλης από το 1949 κατέγραψαν οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Βρετανία, σημαίνοντας συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ένας σημαντικός αριθμός φορέων έχει ταξιδέψει ή θα ταξιδέψει σε άλλες χώρες και έχει έρθει ή θα έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Βρετανία μόνο διαγνώστηκαν 5.920 άτομα με σύφιλη. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2015) και σχεδόν διπλάσιο με σχέση με το 2012! Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσεται ραγδαία και ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί νέο ξέσπασμα της ασθένειας.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορούν ομοφυλόφιλους, bisexual ή άνδρες που «έτυχε» να συνευρεθούν ερωτικά με άλλους άνδρες, έστω και για μία φορά πριν εκδηλώσουν τα συμπτώματα.

Η σύφιλη αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ωστόσο αφήνει σημαντικά κατάλοιπα, τα οποία ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να καταπολεμά με τακτική φαρμακευτική αγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικότερα στη Βρετανία αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άτομα ηλικίας από 15 έως 24 ετών, τα οποία δρουν πιο παρορμητικά και εν πολλοίς αγνοούν τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουν να λάβουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.