ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πώς σχετίζεται το πράσινο τσάι με την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Πώς σχετίζεται το πράσινο τσάι με την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Νέα εργαστηριακή μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, δείχνει πως η επιγαλλοκατεχίνη, ένα συστατικό που περιέχεται στο πράσινο τσάι, μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, που προσβάλλει τις αρθρώσεις, προκαλώντας φλεγμονή, οίδημα, πόνο και βλάβες στα οστά και τους χόνδρους, ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση δυσμορφιών.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Arthritis and Rheumatology, οι ερευνητές χορήγησαν επιγαλλοκατεχίνη για 10 συνεχόμενες ημέρες, σε ποντίκια που εμφάνιζαν τη νόσο. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως η χορήγηση της ουσίας οδήγησε σε σημαντική μείωση του οιδήματος στην περιοχή του αστραγάλου.

Ειδικότερα, φάνηκε πως η επιγαλλοκατεχίνη εμποδίζει τη δραστηριότητα μιας πρωτεΐνης μέσω της οποίας οι κυτοκίνες «πυροδοτούν» τη φλεγμονή και τη δημιουργία βλαβών στους ιστούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η επιγαλλοκατεχίνη φάνηκε να περιορίζει τη φλεγμονή, χωρίς ωστόσο να εμπλέκεται σε άλλες κυτταρικές διαδικασίες, όπως συμβαίνει με ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της νόσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.