ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΕΟΦ: Έρχονται και άλλες παρτίδες εμβολίου – Τι απαντά για τις ελλείψεις

ΕΟΦ: Έρχονται και άλλες παρτίδες εμβολίου – Τι απαντά για τις ελλείψεις

Διαψεύδει τις καταγγελίες των φαρμακοποιών η Διοίκηση του ΕΟΦ ότι δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια στην αγορά. Ο ΕΟΦ μιλά για παραπληροφόρηση ενώ τονίζει ότι σύντομα φθάνουν στη χώρα μας και άλλες παρτίδες εμβολίων.

Ειδικότερα ο Οργανισμός σημειώνει ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Παράλληλα εξηγεί ότι το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του στις 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών «με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους».

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ, τόνιζε ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων Vaxigrip εν μέσω της εμβολιαστικής περιόδου.

Όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην επιστολή του, η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, ενημέρωσε τον κλάδο πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΕΟΦ αντικρούει τις καταγγελίες λέγοντας επίσης ότι: «Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.