ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Καθημερινές κινητοποιήσεις και απεργία στα νοσοκομεία την ερχόμενη Τετάρτη

Καθημερινές κινητοποιήσεις και απεργία στα νοσοκομεία την ερχόμενη Τετάρτη

Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίες κλιμακώνονται την επόμενη εβδομάδα με 24ωρη απεργία.

Φλέγον ζήτημα αποτελούν οι 208 διορισμοί γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αθήνα, Πειραιάς και νησιά Αιγαίου).

Επικαλούμενο παρατυπίες, το υπουργείο Υγείας «πάγωσε» τη διαδικασία, παρόλο που οι κρίσεις είχαν ήδη ολοκληρωθεί και αρκετοί γιατροί είχαν παραιτηθεί από τις προηγούμενες θέσεις τους.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) απαιτεί να μην υπάρξει καμία παραπέρα καθυστέρηση στους διορισμούς. Αν όντως έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στη διαδικασία που αφορούν κάποιες από αυτές τις θέσεις, τότε αυτές πρέπει γρήγορα να διορθωθούν, τονίζει.

Πάντως, προσθέτει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και 15 ημέρες, δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι παρατυπίες εννοεί.

«Τα γεγονότα αυτά όμως δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια αναπομπής συλλήβδην και των 208 κρίσεων η οποία έγινε αιφνιδιαστικά και μάλιστα με ένα υπηρεσιακό έγγραφο που πιθανότατα είναι εκπρόθεσμο και που βρίθει από ισχυρισμούς ανυπόστατους και νομικά έωλους.

Επισημαίνουμε τη σοβαρότατη κατάσταση με τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και το γεγονός ότι εδώ μιλάμε για 208 συνάδελφους ειδικευμένους γιατρούς (από τους οποίους μάλιστα κάποιοι παραιτήθηκαν από θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές τις κρίσεις) και κανείς δε δικαιούται να παίζει με το μέλλον τους και με το μέλλον των οικογενειών τους» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ σε σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι καθημερινές κινητοποιήσεις στον «Ευαγγελισμό», μετά τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις (συμβασιούχοι, επικουρικοί, προγράμματα ΟΑΕΔ, συμβάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.), η οποία διοργανώθηκε από πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.