ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Προσλήψεις και άνοιγμα άλλων 15 κλινών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Προσλήψεις και άνοιγμα άλλων 15 κλινών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής, με το άνοιγμα 15 κλινών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ. Ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη 26 νοσηλευτών.

Εντείνονται οι κινήσεις του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λόγω των αυξημένων αναγκών ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με απόφασή του προχώρησε σε πρώτη φάση στην ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής με το άνοιγμα 15 κλινών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Πιο αναλυτικά, η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που αναπτύσσονται από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: 2 κλίνες ΜΕΘ

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»: 2 κλίνες ΜΕΘ

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: 4 κλίνες ΜΕΘ Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ: 7 κλίνες ΜΑΦ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν συμφωνήσει να ενισχυθεί η δυναμικότητα σε κρεβάτια εντατικής και από τις ιδιωτικές κλινικές τις οποίες θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Συνολικά περίπου 80 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών έχουν περιέλθει υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, γεγονός που βοηθά στην κάλυψη των αναγκών, λόγω και της έξαρσης της γρίπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως καθημερινά μόνο στην Αττική υπάρχει αναμονή για εισαγωγή σε ΜΕΘ πάνω για πάνω από 40 άτομα. Μάλιστα το διάστημα 27/1-2/2 όπως σημείωσε ο ΕΟΔΥ 136 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ από σοβαρή γρίπη, μια κατάσταση η οποία για μερικές εβδομάδες αναμένεται να συνεχιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.