Παγκόσμιο «outbreak»: Στους 7 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – 12 τα θύματα στο Ιράν! (upd)

Παγκόσμιο «outbreak»: Στους 7 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – 12 τα θύματα στο Ιράν! (upd)

Ανανέωση: (16:45) Στους επτά οι νεκροί στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό, ένας άνδρας 80 ετών που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ανανέωση: (15:50) Και έκτος νεκρός στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό, με τη γειτονική χώρα να θρηνεί δύο θύματα σε διάστημα λίγων ωρών.

Πρόκειται για μία γυναίκα από την πόλη Κρέμα, που βρέθηκε θετική στο τεστ κορωνοϊού, και πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή. Επρόκειτο για καρκινοπαθή, με επιβαρυμένη ήδη κλινική εικόνα.

Ανανέωση: (13:27) Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές


Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε και τέταρτο θύμα ενώ στο Ιράν έχουν φτάσεις ήδη τους 12 νεκρούς.

Πλέον υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για παγκόσμιο «outbreak».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπεργκάμο. Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε απόψε».

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έπασχε από κάτι άλλο.

Είναι το τέταρτο θύμα στην Ιταλία, το τρίτο στην Λομβαρδία.

Οι επιβάτες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ελέγχονται εξονυχιστικά.

Σημειώνεται ότι στην Λομβαρδία έχει τεθεί σε καραντίνα (κανείς δεν μπαίνει κανείς δεν βγαίνει) περιοχή με 50.000 άτομα.

Στους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 12 ανθρώπων και την μόλυνση 47 άλλων από τον ιό στη χώρα», μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 8 νεκροί.

Οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν το πέρασμα Σαφουάν με το Κουβέιτ για τους ταξιδιώτες έπειτα από αίτημα της γειτονικής χώρας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το πέρασμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας Σαουδάραβας, που επέστρεψαν στη χώρα από το Ιράν έχουν μολυνθεί από τον covid-19, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KUNA.

Αρχικά η Βαγδάτη είχε απαγορεύσει την Πέμπτη την είσοδο στο ιρακινό έδαφος σε όλους του μη Ιρακινούς που προέρχονται από το Ιράν για τρεις ημέρες. Όμως το Σάββατο το βράδυ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι επεσήμανε ότι η απαγόρευση θα παραταθεί, χωρίς να διευκρινίσει μέχρι πότε.

Το Ιράν και το Ιράκ, όπου οι πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, έχουν στενούς θρησκευτικούς, πολιτικούς και εμπορικούς δεσμούς. Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19 το Ιράν ανέστειλε το προσκύνημα στους ιερούς τόπους του Ιράκ, ενώ η Iraqi Airways τις πτήσεις της προς το Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.